Primátor Bém se před volbami vytrácí. Ani Jacksona neodhalí

27.08.2010 9:01

Měla to být velká sláva. Odhalení sochy zpěváka Jacksona na Letné se měl tuto neděli zúčastnit i primátor Bém. Ten se však v poslední době na veřejnosti neukazuje a ani samotná akce se nakonec neuskuteční, píše v LN komentátor Petráček.

Primátor Bém se před volbami vytrácí. Ani Jacksona neodhalí

Tuto neděli měl konečně najít důstojného nástupce někdejší Stalinův pomník na pražské Letné. Právě v den nedožitých narozenin zpěváka Michaela Jacksona tu měla být odhalena jeho socha. Nakonec ze záměru sešlo, protože organizátoři chtějí, aby projekt získal větší podporu veřejnosti. „A protože hlavní organizátorkou je Helena Babická, spolumajitelka Muzea pověstí v Praze, něco na tom bude," glosuje odložení projektu Zbyněk Petráček v Lidových novinách.

A hned se ptá, slyšel-li kdo pověsti o Jacksonově soše. „Třeba tu, že nad ní převzal patronát primátor Bém a Babické slíbil osobní účast při odhalení. Anebo tu, že Pavel Bém se v době kampaně před obecními volbami jaksi vytrácí? Možná mu záleží na úspěchu ODS, a právě proto nechce, aby byla spojována s Michaelem Jacksonem zrovna na místě, kde ODS pomáhala podrazit Kaplického Národní knihovnu," uvažuje Petráček.

Stejná parta vlastní průšvihy neodstraní, tomu nevěřili ani za komunistů

Komentátor polemizuje s názorem předsedy pražské ODS Borisem Šťastným, který ve volebním zpravodaji přesvědčuje, že všude na světě je pro voliče důležitější program než osoba nominovaného kandidáta na primátora. „Všude na světě to tak není, určitě ne tam, kde se prosazuje přímá volba starosty - Slovensko, Itálie, Portugalsko, Německo, Británie, Rakousko," poukazuje Petráček na nepřesné vyjádření jednoho z pražských lídrů ODS pro obecní volby.

„Ve městě, kde jedna strana drží moc skoro dvacet let, kde se nestřídá vládní a opoziční parta, si lidé s tou stranou nespojují ani tak její programy jako spíše navyklou praxi, nyní spíše průšvihy - a tomu, že průšvihy odstraní stejná parta, která je připustila, nevěřili ani za komunistů," uzavírá komentátor.

Čtěte také:

Šťastný: Tůma není superman. Bém nám ale nepomáhá 

Bém odnaučil Pražany volit modře. ODS bude mít problém 

Bém: Primátorem zůstanu. Pražská ODS na mě nemá 

Foto: PavelBem.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …