Bárta v Bohumíně slíbil: Most se dostaví

27.08.2010 13:57

Ministr dopravy Vít Bárta při své páteční návštěvě Bohumína slíbil, že stavba důležitého mostu ve městě, kterou původně zastavil, bude pokračovat.

Bárta v Bohumíně slíbil: Most se dostaví

Bárta řešil na místě také pokračování dalších důležitých silnic v Moravskoslezském kraji, například prodloužení Místecké ulice v Ostravě k dálnici D1. Kvůli zastavení obou staveb Bárta v úterý odvolal šéfa Ředitelství silnic a dálnic Alfreda Brunclíka.

Ministr ovšem dosud neřekl, zda bude prodloužení Místecké ulice vůbec pokračovat. Jeho kolegyně, poslankyně Věcí veřejných Kristýna Kočí ovšem v České televizi uvedla, že pevně věří, že se pro dostavbu Bárta nakonec rozhodne a změní tak své původní stanovisko.

Bárta se ale musí vyjádřit i k tomu, co vlastně udělá s obchvatem Frýdku-Místku nebo silnicí I/11 mezi Ostravou a Opavou. "O nich teprve budeme jednat," řekl k tomu stručně.

Ten původní most je zbourán, na místě je lávka

Most v Bohumíně dělníci kdysi zbourali a bez nového je doprava ve městě v současné době příliš komplikovaná. Lidé zatím chodí přes provizorní lávku a automobily projíždějí dlouhými objížďkami přes centrum.

Zařazení mostu na seznam zastavených staveb vyvolalo mezi místními obyvateli vlnu protestů. Po Bártovi dnes proto na místě čekalo mnoho lidí, kteří chtěli vysvětlení. Ministrovi také předali petiční archy za záchranu mostu. Petici přitom podpořilo více než deset tisíc lidí. Bárta řekl, že "je to tedy tíha", ovšem prý tím rozhodně nemyslí jen hmotnost dokumentu, ale spíše ohromný ohlas veřejnosti.

Ministr si dopoledne provizorní lávku prošel a ve Skřečoni se podíval i na staveniště nového mostu. Všem oznamoval, že most bude. Dostavět by se měl v původním termínu, tedy v polovině příštího roku.

„V Bohumíně postavíme vlastní most. K němu pak přistavíme kulaťák, na který most navazuje. Budeme hledat každou korunu možné úspory. Proto velmi vítám střízlivý přístup pana starosty v Bohumíně," dodal Bárta.

Čtěte také:

reklama

autor: olb

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…