Moje fotky v prádle by si nikdo nekoupil, smutní Bobošíková

28.08.2010 11:53

Šéfka strany Suverenita Jana Bobošíková ve volbách neuspěla. Na politiku ale nezanevřela a chystá se do Senátu. A pak možná na Hrad. V prádle se ale nikdy fotit nebude, nikdo by si její obrázky totiž nekoupil.

Moje fotky v prádle by si nikdo nekoupil, smutní Bobošíková

Bobošíková před volbami řekla, že pokud se její strana nedostane do sněmovny, z politiky odejde. "To byla velká chyba, že jsem něco takového řekla," připustila v rozhovoru pro časopis Instinkt.

Novinář ji ve svých otázkách charakterizoval jako jakéhosi neúspěšného Radka Johna. Ten do politiky vešel rovněž jako mediálně známá tvář s neparlamentní stranou. Na rozdíl od Bobošíkové ale uspěl. "Když jsem vstoupila do politiky, tak jsem se také hned dostala do Evropského parlamentu," bránila se. "Je otázka, jak bude vypadat situace Radka Johna a Věcí veřejných za čtyři roky."

Moje fotky v prádle by si nikdo nekoupil

Úspěch Věcí veřejných ve volbách přisuzuje velmi dobré mediální kampani. "Prostě byli šikovní. V našem mediálním světě jsou velmi svůdné kalendářní fotky političek v prádle nebo rozvody předsedů politických stran populární," podotkla.

Ona sama si už prý nic podobného dovolit nemůže. "Já, bohužel, nemůžu nic takového nabídnout. Jsem šestačtyřicetiletá matka dvou dětí a ještě k tomu nerozvedená," konstatovala. Lechtivý kalendář by prý nikdy nenafotila. "To by si nikdo nekoupil."

To je můj bobo styl

Bobošíková proslula svými velkými plány. Chce být senátorkou, jednou i prezidentkou. "V roce 2014 chci být premiérkou," dodala. Prý je navzdory svému odhodlání velmi pokorná.

"Je možné, že to není taktické. To je ale můj bobo styl. Říkám věci na rovinu. Mně by připadalo velice pokrytecké, kdybych na dotazy typu "čeho chcete dosáhnout" neodpovídala na rovinu. Co byste chtěl slyšet? Třeba: "Když si to moje strana bude přát a moji přátelé mi zavolají, a když mi bude průzkum veřejného mínění nakloněn, tak se možná nechám nominovat?"

Zda není souběh různý funkcí trochu nadnesený, Bobošíková neřeší. "Já věřím tomu, že žiju ve svobodné společnosti a můžu se angažovat ve veřejném prostoru jak chci, a to také dělám."

Jsem trabant? Tak ať

Stejně nad věcí je Bobošíková i z přirovnání ke trabantu, které jí někdo nedávno uštědřil. Prý je "auto z bakelitu, které jak známo nerezaví, a tak mu kastle dlouho vydrží. Jinak ale už jen artefakt pro pár nadšenců".

"Nevím jestli jsem trabant nebo mercedes. To je jen nějaký subjektivní názor, ale na druhou stranu, pokud jde o tu kastli, tak ta drží, ne?" kontruje politička.

STEM pasoval Bobo za nejoblíbenější političku

Že je tvář Jany Bobošíkové veřejnosti stále dostatečně známá, potvrdil i červnový průzkum agentury STEM, který ji pasoval za nejoblíbenější političku v zemi. V celkovém hodnocení politiků a političek obsadila páté místo za Radkem Johnem (VV), Karlem Schwarzenbergem (TOP 09), Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a Petrem Nečasem (ODS).



Související:


Čtěte také:

Foto: Hans Štembera

reklama

autor: par

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …