Policie si z ostravského magistrátu odvedla komisaře v poutech

28.08.2010 11:35

Korupce byla příčinou policejní akce, během níž strážci zákona zatkli na ostravském magistrátu tři zkušební komisaře, informuje Moravskoslezský deník.

Policie si z ostravského magistrátu odvedla komisaře v poutech

Pořádným šokem pro pracovníky ostravského magistrátu tento týden bylo, když před jejich zraky odváděli policisté z budovy do přistavených vozidel trojici zkušebních komisařů v poutech. Podle informací Moravskoslezského deníku byli muži zapleteni do podvodů s řidičskými průkazy a zkouškami. Zajištěn byl i jeden pracovník autoškoly.

Zatčení potvrdil Moravskoslezskému deníku náměstek ostravské policie Radovan Vojta. Nechtěl však prozradit žádné bližší informace ani počty zadržených. „Ve spolupráci s magistrátem jsme provedli zákrok, při němž byly zadrženy určité osoby, které byly následně obviněny," přiznal Vojta akci velmi nekonkrétně.

Za přijetí úplatku hrozí obviněným až osm let

Uvedl jen, že nyní probíhá standardní vyšetřování. „Bližší podrobnosti nebudeme v současné době uvádět, aby nebylo narušeno vyšetřování," dodal ještě náměstek ostravské policie. Zatýkání potvrdil také Michal Bayer z tiskového oddělení magistrátu. Podle něj se vyšetřování spustilo z podnětu magistrátu.

Státní zastupitelství chtělo na žádost policie poslat tři z obviněných lidí do vazby, ale soud tento návrh zamítl. Proto byli propuštěni a jsou stíháni na svobodě. Podle Moravskoslezského deníku policie kvalifikuje případ jako zneužití pravomoci úřední osoby a přijetí úplatku. Za první čin hrozí až tři roky vězení, za druhý až osm let. Prověřování a sledování skupiny trvalo delší dobu.

Čtěte také:

Kvapil z ODS rezignoval na post starosty 

Dělejte něco s modrými zloději, píší lidé. Budeme, odpovídá ČSSD  

Policista sliboval vymazání bodů za osm tisíc 

Foto: archív

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…