TOP 09 nechce couvnout: Novela zákoníku práce musí platit od ledna 2011

31.08.2010 13:23

Předsednictvo TOP 09 trvá na tom, aby novela zákoníku práce i další nezbytné novely začaly platit od počátku příštího roku.

TOP 09 nechce couvnout: Novela zákoníku práce musí platit od ledna 2011

Ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek zdůraznil, že jím připravovaný státní rozpočet s přijetím novely zákoníku práce i dalších norem počítá.

"Kdyby neplatily k 1. lednu 2011, tak by rozpočet, který bude odeslán do vlády, se neopíral o platnou legislativu, a tím pádem by nebyl dodržen jak legislativně rozpočtový proces, tak ani koaliční dohody," upozornil ministr financí.

Kalousek připomněl, že návrh státního rozpočtu dnes večer předává na Úřad vlády. Podle jeho slov deficit rozpočtu nepřekročí 135 miliard korun.

Drábek novelu také dává na Strakovu akademii

Své novely tam doručí i ministr práce a sociálních věcí a další místopředseda strany Jaromír Drábek. Včasné schválení novel je pro TOP 09 přitom podmínkou naplnění koaličních dohod.

"Já jsem ten návrh vypracoval velmi přesně v souladu s koaličními dohodami a s programovým prohlášením vlády," uvedl k tomu na brífinku Drábek.

Mediální vystoupení jsou podle něj záležitostí každého politika. "Já bych v žádném případě nepoužíval taková vyhrocená spojení," ohradil se i proti výrokům premiéra Petra Nečase. 

Nečas totiž označil tento týden v Hospodářských novinách Drábkův návrh za málo ambiciózní, za "vykastrovanou verzi", a prohlásil, že se o něm bude v koalici dále jednat. Navrhl také návrat k "tvrdšímu" návrhu, který vypracoval koaliční kabinet Mirka Topolánka. Nečas také naznačil, že legislativní proces spojený s touto i dalšími novelami by tak nemusel být k počátku příštího roku ukončen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…