Jandák se vrací k herectví. Studuje Psychiatrickou záhadu

04.09.2010 22:06

Herec a poslanec za ČSSD Vítězslav Jandák se pomalými krůčky vrací k herectví. Jak se Parlamentním listům svěřil, dostal nabídku na jednu televizní roli. V současné době si prostudovává text.

Jandák se vrací k herectví. Studuje Psychiatrickou záhadu

Jandák je poměrně dost zaneprázdněný a patří mezi nejpracovitější poslance. Pravidelně bývá ve své poslanecké kanceláři v Jindřichově Hradci, objíždí kraj, nikdy nechybí ve Sněmovně a zúčastňuje se všech jednání. Nyní ale začal koketovat se svým původním povoláním - herectvím.

„Je to tak, skutečně jsem dostal zajímavou nabídku zahrát si v povídce, kterou napsal Jaroslav Hašek. Haškovo dílo mám rád, velmi ho ctím a tak skutečně vážně zvažuji, že roli přijmu," prozradil bodrý Jihočech, žijící hlavně ve svém srubu na Třeboňsku.

„Jmenuje se to Psychiatrická záhada, aneb policejní historky podle Haška Jaroslava a já bych tam měl hrát policejního komisaře. Jde o takové malé povídky, tedy menší role. Ale mne by to vyhovovalo obsahově i časově," svěřil se Jandák.

Před kamerou nestál deset let

Natáčení by mělo být v říjnu a poslance by nemělo zdržet déle než tři dny. „Já jsem před časem řekl, že jsem v podstatě s herectvím skončil, ale že kdyby přišlo něco, co by mne zaujalo, uvažoval bych nad tím. A teď to přišlo, takže uvažuji, čtu to, a myslím, že to vezmu. Nabídek mám dost, ročně tak dvě tři čtyři přijdou, zatím jsem všechno odmítl," podotkl.

„Podívejte se na Tomáše Töpfera, politika každým coulem, senátor a jak hraje a jak často. Fakt je ten, že rozdíl mezi senátorem a poslancem je ten, že senátor zasedá jednou maximálně dvakrát v měsíci. Poslanec mnohem častěji a k tomu jsou výbory, podvýbory, poslanecká kancelář, výjezdní akce, jednání a tak dále," přiblížil svou současnou profesi.

Jandák před kamerou nestál deset let, teď by to bral jako zpestření svého života politika, který před časem oznámil, že v letošních sněmovních volbách kandiduje naposledy. "Rozhodně se nenudím a nebudu se nudit. Ve víru společenského a politického dění určitě zůstanu. A i když pak z politiky třeba odejdu, určitě nebudu sedět s rukama v klíně," dodal Vítězslav Jandák.

Více: Jandák: Jsem pověrčivej jako každej komediant. A není sám


##MINIPAS 162##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …