Havel s Fischerem Vondráčkové: Peníze jsou víc než přátelství?

07.09.2010 7:05

Bývalý prezident Česka Václav Havel a expremiér Jan Fischer jsou podepsáni pod výzvou k ukončení soudního sporu mezi zpěvačkou Helenou Vondráčkovou a Martou Kubišovou.

Havel s Fischerem Vondráčkové: Peníze jsou víc než přátelství?

Několik osobností veřejného i kulturního života sepsalo výzvu ke zpěvačce Heleně Vondráčkové, aby zvážila svůj soudní spor se svou bývalou kolegyní ze skupiny Golden Kids Martou Kubišovou.

Pod otevřeným dopisem jsou podepsáni bývalý prezident Václav Havel, bývalý premiér Jan Fischer, olympijská vítězka Věra Čáslavská nebo hudebník Václav Neckář, který s oběma zpěvačkami působil ve skupině Golden Kids.

Hodnotu peněz jste povýšila nad přátelství

"S velkým překvapením sledujeme Vaše soudní spory s paní Martou Kubišovou. Hodnotu peněz jste v nich povýšila nad přátelství i obyčejnou lidskou slušnost vůči člověku, který Vám byl kdysi blízký, nikdy neublížil a přesto, že ho potkal nepříznivější osud než Vás, nepřestal se k Vám hlásit," píše se podle informací ČTK v dopise.

"Žádné soudní rozhodnutí Vám nezajistí přízeň lidí, které tímto svým postojem lidsky ztrácíte. Zvažte podávání žalob a přejděte znovu svou řeku Jordán," končí text s odkazem na populární píseň Zdeňka Marata a Zdeňka Borovce, jež poprvé zazněla v roce 1968 a s níž Vondráčková slavila velké úspěchy.

Vondráčková s manželem požadují 1,3 milionu

Helena Vondráčková Kubišovou zažalovala kvůli tomu, že odstoupila od společné dohody. Měli spolu vyrazit na turné jako za starých časů skupiny Golden Kids. Kubišová však nakonec svou účast odřekla. Prý proto, že byla akce špatně připravená.

Vondráčková se svým manželem Martinem Michalem se s ní hned začala soudit. Požadují odškodné zejména za ušlý zisk a také jako kompenzaci za propagaci neuskutečněného turné. Celkem žalují Kubišovou o 1,3 milionu korun.

Soud Vondráčkové nevyhověl. Podala odvolání

Pražský městský soud nakonec rozhodl v neprospěch Vondráčkové. Kubišová totiž nepodepsala  žádnou smlouvu, veškeré domluvy byly pouze ústní. Vondráčková s Michalem však tvrdí, že na poslední schůzce uzavřeli závaznou ústní dohodu.

Manželé se proti rozsudku soudu odvolali. Další jednání by mělo probíhat příští pondělí.

Text otevřeného dopisu:

S velkým překvapením sledujeme Vaše soudní spory s paní Martou Kubišovou.

Hodnotu peněz jste v nich povýšila nad přátelství i obyčejnou lidskou slušnost vůči člověku, který vám byl kdysi blízký, nikdy neublížil a přesto, že ho potkal nepříznivější osud než Vás, nepřestal se k Vám hlásit.

Jako by Vám, již pětačtyřicet let respektované umělkyni, byla cizí velkorysost a přirozená noblesa osobností, které něco umí a něčeho v životě dosáhly.

Nechce se nám věřit, že Helena Vondráčková potřebuje usilovat o dosažení trestu pro Martu Kubišovou.

Žádné soudní rozhodnutí Vám nezajistí přízeň lidí, které tímto svým postojem lidsky ztrácíte.

Zvažte podávání žalob a přejděte znovu svou řeku Jordán.

Více:

Havel: Kaczińského smrt vztahům Ruska s Polskem neprospěje

Ti, co pomohli Klausovi na Hrad. Jeden mu radí, druhý suší seno

Helena Vondráčková podpořila stranu Jany Bobošíkové

Foto:cas.sk

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…