J. X. Doležal: Za vstup k socanům muselo jít o kilo trávy

07.09.2010 13:15

Jeden z nejznámějších zastánců legalizace užívání marihuany Jiří X. Doležal komentuje pro Reflex.cz skandál při náboru nových členů ČSSD v Litoměřicích.

J. X. Doležal: Za vstup k socanům muselo jít o kilo trávy

Do české politiky se nově zamíchaly i drogy. „Pasák nových členů (můžeme říci i náborář) měl slíbeno za každého nového socánka, kterého do partaje přivede, gram trávy," reaguje Jiří X. Doležal pro Reflex.cz na policií už prošetřované oznámení, že při náboru do litoměřické organizace ČSSD měli noví členové slíbenu dávku drogy.

Sám k tomu ale dodává, že jemu jako znalci problematiky připadá skandál trochu přitažený za vlasy. „Podívejme se podrobněji, co měl socan novým členům slibovat: Jeden gram trávy na jednoho člena. Jeden český joint obsahuje cca 0,33 gramu marihuany, takže za členství měl nováček dostat pouhé tři marihuanové cigarety," rozebírá údajnou odměnu Jiří X. Doležal.

Aféra je buď vymyšlená, nebo brutálně překroucená, vtipkuje JXD

Zároveň ale jeden z nejznámějších zastánců legalizace užívání marihuany upozorňuje, že stav změněného vědomí po jednom jointu trvá cca dvě hodiny, pak si musí uživatel dát dalšího. „Takže suma sumárum měl za členství v ČSSD nováček získat pouhých šest hodin zkouření," žasne nad tím, s jakým málem by se nový člen sociální demokracie spokojil.

„Taková odměna je za potupu, kterou členství v ČSSD nesporně je, zcela nedostatečná. Proto se Reflex domnívá, že celá aféra je buď úplně vymyšlená, nebo brutálně překroucená. Adekvátní odměnou za vstup k socanům totiž není gram, ale kilo," spojuje J. X. Doležal pohled vyznavače marihuany a politického glosátora.

Čtěte také:

Za deset nových členů ČSSD deset gramů marihuany 

Ty už to nehul, vzkazují voliči kandidátovi ODS 

J. X. Doležal: Prohnilost Kopřivy ukazovala už represe u marihuany 

Foto: sibik.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…