Miss USA v podání Víta Bárty? Sledujte pozorně

08.09.2010 5:55

UVNITŘ VIDEO Už ne Radek John, ale volební manažer Věcí veřejných Vít Bárta začíná zajímat početné internetové uživatele. Ti si v nejnovějším videu vystřelili z jeho vyjádření o překročení rychlosti.

Miss USA v podání Víta Bárty? Sledujte pozorně

Každý, kdo hledá náctiletou soutěž Miss USA na serveru YouTube.com, nebude mít problém s výsledky. Vyhledávač Google, který YouTube používá, mu nabídne hned několik tisíc odkazů. Mezi nimi se ovšem najde jeden velice neobvyklý.

"Chtěla jsem vás upozornit na video na internetu - možná vás bude zajímat, je to spojení krásky a Víta Bárty," napsala redakci anonymní pisatelka. Měla pravdu. Video nese název "Miss Teen USA South Carolina" a s ministrem dopravy má společnou pointu.

Co vlastně řekla?

Překladatel, což není na první pohled patrné, totiž mladé blondýně na pódiu místo doslovného překladu jejích slov vložil do úst vyjádření Víta Bárta.

Otázka, na níž měla účastnice soutěže krásy odpověď, zněla takto: "Pětina Američanů není schopna nalézt Spojené státy na mapě." Ten, kdo nehovoří anglicky, se následně bude muset spolehnout právě na titulky. A jak znějí? ParlamentníListy.cz vám nabízí jejich autentický přepis.



 

"Já když jsem projížděl těmi obcemi a vnímal jsem to, že člověk, který mě tím autem veze, je člověk, který je občanem, který to auto prostě neřídí proto, že by ho někdo tady platil, ale proto, že ho trápí to, jak jeho rodina tady v té vesnici žije, že ho trápí, jakým způsobem tady spoluobčané jsou zatížení dálnicí D8."

Ne, toto mladá modelka skutečně neřekla. Autor videa, vystupující pod přezdívkou fk242, totiž použil vyjádření ministra dopravy, které média skutečně zaznamenala, a to 6. srpna, kdy Bárta obhajoval svého řidiče. Ten v jedné z vesnic podle informací TV Nova překročil povolenou rychlost o 20 kilometrů v hodině.

Nic těžkého to prý není

Bulvární deník Blesk v té souvislosti hovořil o blábolení šéfa resortu a stejně ostrá byla také vyjádření řady čtenářů. Jak ParlamentníListy.cz zjistily od profesionálního titulkáře filmů Petra Rosenbauma, ve zkresleném videu na serveru YouTube nejde o žádný převratný čin.

"Klasické filmy se platí řádově v několika desítkách tisíc za kompletní titulky. V tomto případě stačí mít stažené video a pomocí programu tam titulky vložit. Jen to chce lepší načasování, to, co mi ukazujete vy, je hodně amatérské, ale věřím, že to má úspěch."

Omyl. Dosud žádný český čtenář video nekomentoval. Z příspěvků lze vybrat snad jen Američana, který se marně snažil přepsat to, co Miss Jižní Karolíny odpověděla na shora uvedenou otázku.

Zajímavostí je, že původní video ze soutěže Miss Teen South Carolina 2007 vzbudilo na serveru YouTube.com nevídaný zájem a sestřihy reakcí jednotlivých dívek dosud vidělo přes 6 milionů diváků (Více ZDE).

V souvislosti s Vítem Bártou:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…