Kde bude výborný projekt VV brát nové blondýny, ptá se Paroubek

09.09.2010 16:49

Podle Jiřího Paroubka potřebuje sociální demokracie do voleb oba typy politiků. Rázného Davida Ratha i konstruktivního Michala Haška. A Věci veřejné "nové blondýny"...

Kde bude výborný projekt VV brát nové blondýny, ptá se Paroubek

Sociální demokraté se připravují nejen na podzimní volby, ale také na svůj volební sjezd. Jaké tváře má ČSSD, vedená provizorním šéfem Bohuslavem Sobotkou, vystrčit do popředí, aby na podzim uspěla?

Návod předložil bývalý předseda strany Jiří Paroubek, který si k tomu ještě stihl rýpnout do Věcí veřejných, jež podle něj budou potřebovat „nové blondýny".

Ne tak ale sociální demokracie. Ta podle aktuálního Paroubkova blogu na serveru Aktuálně.cz má už nyní ve frontě zkušené politiky, kteří mohou straně pomoci nahoru.

Expředseda do Lidového domu vzkázal, ať si straničtí rivalové podají ruce a táhnou za jeden provaz: „Zkrátka, ČSSD potřebuje dnes i do budoucna oba typy politiků. Zjednodušeně řečeno, potřebuje M. Haška i D. Ratha. Každý z nich může působit na jiný typ voliče."

Paroubek tak na dálku usmiřuje vnitrostranické soky - svého někdejšího chráněnce, středočeského hejtmana Davida Ratha a jejich společného rivala Michala Haška, hejtmana z jižní Moravy. Ten už ohlásil kandidaturu na předsedu. Paroubkovi by se ale jako jeho nástupce naopak líbil Rath.

Odchodem Jiřího Paroubka z vedení strany ovšem postavení středočeského hejtmana oslabilo a kde kdo z ČSSD se nebojí do novin říct, že Rathovy razantní názory poškozují stranu.

„Zbavit se představitelů razantní politiky znamená ve svých důsledcích ztratit určitý a dosti silný voličský potenciál. A pak vzniklý voličský prostor zaplní někdo jiný, nežli ČSSD," dodal jedním dechem bloger Paroubek.

Rath s Haškem proti blondýnám

Bývalý šéf Lidového domu se pozastavil i nad strategiemi konkurenční stran, které mají šanci výsledky komunálních a senátních voleb zamíchat. Při té příležitosti označil „progresivní pokuty" ministra dopravy Víta Bárty z Věcí veřejných za průhledný trik. A opřel se i do poslaneckého klubu VV, kterému předsedá pětadvacetiletá Kristýna Kočí a za který hlasuje i Bártova manželka Kateřina Klasnová. Obě blondýny.

„Je také otázkou, kde i marketingově, personálně a organizačně výborně řízený projekt, jakým jsou Věci veřejné, bude brát „projektový manager" nové a nové kádry, zejména nové a hezké (i méně hezké) mladé blondýny," sepsul Paroubek všechny najednou.

Související:
Paroubek: Nemáme blondýny. Ale tohle je chlapci problém
Nekopat do Paroubka. Nesnáším to, tvrdí Rath

Foto: cssd.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Černý

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …