Za měsíc vám přijdou hlasovací lístky. Za 54 milionů korun

10.09.2010 7:32

Volby do obecních zastupitelstev a Senátu přijdou státní kasu na 658 milionů korun. Už za měsíc budou mít voliči ve schránkách hlasovací lístky. Jen jejich tisk stojí přes padesát milionů.

Za měsíc vám přijdou hlasovací lístky. Za 54 milionů korun

Zhruba za měsíc už by měli mít všichni voliči ve schránkách hlasovací lístky se jmény kandidátů do zastupitelstev, případně do Senátu. Jen jejich tisk přijde ministerstvo vnitra zhruba na více než padesát milionů korun. Celkem ale stát zaplatí za volby třináctkrát víc.

„Jde o částku 658 milionů korun," spočítal celkové náklady pro ParlamentníListy.cz Jakub Haas z tiskového oddělení ministerstva financí.

I pro letošní komunální a senátní volby natiskne lístky Moravia Press. Mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka redakci vysvětlil, že společnost loni vyhrála výběrové řízení a tím pádem i smlouvu do roku 2014.

Proč Moravia Press? Byla nejlevnější

„Hlavní kritérium, podle kterého ve výběrovém řízení byla vybrána tiskárna Moravia Press, je nejnižší nabídková cena," dodal Řepka.

Své obecní zastupitele půjdou občané volit po čtyřech letech. V roce 2006 bylo do 6365 zastupitelstev zvoleno 62.426 zastupitelů. Pozornost se upírá do hlavního města, kde volí i členy zastupitelstva, kteří plní roli krajských zastupitelů pro Prahu.

Při senátních volbách voliči obmění třetinu členů horní komory, tedy 27 zákonodárců.

Volby se konají z úsporných důvodů najednou a to 15. a 16. října. Pro senátní volby přichází v úvahu i druhé kolo, pokud se o vítězích nerozhodne v prvním kole. Dva finalisté se pak případně utkají 22. a 23 října.

ČTĚTE TAKÉ:

Podzimní volby: Volič se může ukřížkovat, změní jen málo

Praha bude pro komunální volby rozdělena na sedm obvodů

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: blk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…