„Justiční mafiánka“ Vesecká se smála u Klausové. I s Klasnovou

10.09.2010 8:54

První dáma Livia Klausová ve čtvrtek hostila na zámku v Lánech dvě desítky žen, které jsou ve vysokých ústavních funkcích nebo mají za manžele vrcholné politiky. Blesk si pak všimnul toho, že mezi pozvanými nechyběla ani nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká, kterou se pak deník nerozpakoval nazvat jako justiční mafiánka.

„Justiční mafiánka“ Vesecká se smála u Klausové. I s Klasnovou

Renata Vesecká, o níž se hovoří v souvislosti s justiční chobotnicí, navíc deník vyfotografoval, když stála rozesmátá po boku místopředsedkyně sněmovny Kateřiny Klasnové, která je zároveň i místopředsedkyní Věcí veřejných. Na celé akci je půvabné to, že právě Věci veřejné hrozí odchodem z vlády, pokud Vesecká zůstane ve funkci.

Podle fotografie otištěné v Blesku, se navíc obě dámy na setkání usmívaly, co to jen šlo.  O tom, jaká byla role Vesecké při vyšetřování kauzy vicepremiéra Jiřího Čunka, tak asi vůbec nepadlo ani slovo.

Pozvané dámy, mezi nimiž nechyběla například předsedkyně Nejvyššího soudu Iva Brožová, předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová, manželky nejvyšších politiků Jolana Fuksová, Lucie Drobilová, či Dagmar Havlová, si prohlédly zámek i zahradu, poslechly si houslový koncert a také si velmi „přátelsky si popovídaly".

„K nějakým složitějším politickým tématům jsme se nedostaly, bylo to spíše společenské setkání," uvedla po schůzce Klasnová. Klausová pak pro jiná média zmínila, že vzhledem k velkému počtu nových tváří bylo setkání spíše vzájemné představování než debata se starými známými.

Foto: Hans Štembera

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …