Drobil rozčílil Kalouska. Vydal kvůli tomu tiskovou zprávu

10.09.2010 10:08

Velice rychle zareagoval ministr financí Kalousek na prohlášení svého vládního kolegy Drobila pro HN, že jeho úřad zdržuje předání předání informací k ekozakázce. Označil je za nepravdivé.

Drobil rozčílil Kalouska. Vydal kvůli tomu tiskovou zprávu

Členové vlády za ODS jako by se domluvili, že se budou střídat v útocích na nejsledovanější terč konkurenční TOP 09, jímž je ministr financí Miroslav Kalousek. Naposledy se toho ujal v rozhovoru pro Hospodářské noviny ministr životního prostředí Pavel Drobil a důvodem se stala stamiliardová ekozakázka.

Drobil si stěžuje, že dostal s Kalouskem úkol, aby připravil pro vládu materiál, ve kterém bude vyhodnocení průběhu ekozakázky. „Ale komunikace s ministerstvem financí není dobrá. Přitom Kalouskovo ministerstvo má spoustu informací, bez kterých my nemůžeme splnit zadání z vlády. A ministerstvo financí mělo potřebu předání informací zdržovat. A to je pro mě naprosto podivný a nepřijatelný přístup," kritizuje Drobil Kalouskův resort.

Kolegu z vlády nekontaktoval, pustil se do něj přes noviny

Ten podle ministra zdržuje předání seznamu všech lokalit, uzavřených smluv i jejich dodatků. „Nedostali jsme zdaleko všechno, co jsme chtěli, abychom se mohli dostat k odhadu celkové ceny. Přitom podle zadání vlády z nás má do konce září ´vypadnout´ konkrétní částka," vysvětluje Drobil, čím jeho úřadu komplikuje ministerstvo financí práci.

Drobilovy výroky nenechaly Kalouska v klidu. „Pan ministr Drobil mne nikdy nekontaktoval, aby mi své případné výhrady sdělil a požádal o nápravu. Mohu jen spekulovat o důvodech, které ho vedly k tomu, aby se obrátil na Hospodářské noviny a ne na ministra financí," reaguje místopředseda TOP 09 v prohlášení na obvinění ministra z konkurenční ODS.

Ministerstvo financí žádné informace o ekozakázce nezadržuje, ani nezatajuje

"
Pečlivě jsem prověřil medializované výhrady pana ministra Drobila a mohu s jistotou říci, že Ministerstvo financí je v permanentním pracovním styku s úřadem pana Drobila a žádné informace ani nezadržuje, ani nezatajuje. Tvrzení pana ministra mohu tedy s klidným svědomím označit jako zcela nepravdivá. Pana ministra Drobila jsem požádal, aby své nepravdivé obvinění uvedl na pravou míru," ukázal Kalousek znovu svou politickou sílu. Tiskový odbor ministerstva rozeslal jeho reakci médiím nezvykle již v půl deváté ráno.

K věci:

Nečas: Vláda začala dělat pořádek v ekozakázkách

Drobil si stěžuje na Kalouska. Je jen nezkušený, kontruje šéf financí 

Apel na ministry. Kostlivci a pytlíky s nezamořenou půdou 

Foto: Hans Štembera



Kalousek, prohlášení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…