Telička není Bakala, hájí nového poradce Bárta

13.09.2010 9:04

Podle šéfa dopravy Bárty nelze o angažování Pavla Teličky na resortu dopravy v žádném případě hovořit jako o střetu zájmů.

Telička není Bakala, hájí nového poradce Bárta

Šéfu dopravy Vítu Bártovi (VV) bude radit bývalý evropský komisař Pavel Telička. V souvislosti s ním se hovoří o střetu zájmů, neboť údajně působí jako lobbista v rámci podnikatelské skupiny Zdeňka Bakaly, jež podniká mimo jiné právě v dopravě.

Telička není Bakala

Bárta ale žádný střet v Teličkově angažmá nevidí. "Neuzavírám smlouvu s panem Bakalou. Kdybychom měli diskvalifikovat každého, kdo pracuje pro významnou firmu v Česku, odepsali bychom 50 procent schopných lidí," argumentoval Bárta pro týdeník Respekt.

Právě tomu ale Telička potvrdil, že bude působit taktéž jako poradce ministra pro místní rozvoj a Bártova spolustraníka Kamila Jankovského. Aniž by o tomto Teličkově plánu Bárta věděl, nevidí na něm nic špatného.

"Ani nevím, že by měl pro MMR pracovat. Byty jsou ale záležitostí kraje," sdělil Respektu s tím, že jediným případným problémem je prolomení těžebních limitů na Ostravsku, kde by se podle něj mohly zájmy Zdeňka Bakaly, MMR a ministerstva životního prostředí střetnout.

Prolomení limitů nepřipadá v úvahu

"Můžu garantovat, že vláda za účasti naší strany k žádnému prolomení limitů nesáhne," slíbil Bárta v Respektu.

Potvrdil také, že s Pavlem Teličkou coby poradcem uzavře ministerstvo smlouvu, která zabrání možnému střetu zájmů. "Hotova bude tento týden," slíbil Bárta. Právě ten byl ze střetu zájmů podezříván taktéž - a to kvůli svému někdejšímu působení v bezpečnostní agentuře ABL.

Více čtěte:

Supící ČSSD: VV tahají lidi z ABL do státní správy

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …