Nechceme kontroverzní billboardy v Mostě, hřímá vedení ČSSD

17.09.2010 13:26

ČSSD požádalo mosteckou organizaci sociální demokracie, aby v kampani před komunálními volbami nepoužívala billboardy s kontroverzním nápisem.

Nechceme kontroverzní billboardy v Mostě, hřímá vedení ČSSD

Mostecká organizace sociální demokracie nevyhověla ve středu žádosti vedení ČSSD a jednomyslně rozhodla, že billboardy s textem "Proč bych měl litovat, že jsem ve svém domově národnostní většinou? Jeden stát, jedna pravidla!" z ulic neodstraní. A tak dnes přes média vyzval úřadující předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka své straníky v Mostě podruhé. Podle něj navíc grémium ČSSD požádalo o to, aby Most nadále nepoužíval ani slogan.

„Stranické vedení očekává, že mostečtí sociální demokraté se budou výzvou zabývat a zareagují na ni," řekl po dnešním jednání grémia strany Sobotka. Míní, že taková slova mohou dlouhodobě ČSSD poškodit jako celek.

Kampaně jsou decentralizované  

Sobotka také vysvětlil, proč vedení strany nemohlo zasáhnout ještě před vylepením billboardů. „Komunální kampaně jsou decentralizované, nejsou řízeny z ústředí. Ale platí, že jsme jedna ČSSD, ne federace. Jakékoliv projevy nesnášenlivosti a projevy extremismu ČSSD odmítá," zdůraznil Sobotka.   

Poukázal na to, že úpravu billboardů anebo hesla bude řešit večer s poslancem a místopředsedou místní mostecké i krajské organizace Josefem Tancošem.  Ten totiž jako jediný na grémium strany přijel, zatímco mostecký volební lídr Karel Novotný i šéf severočeské stranické organizace Petr Benda zůstali doma.

Snížili jim nájemné, ale ani tak dluhy nezaplatili

Předseda mostecké ČSSD Lubomír Holý nedávno připustil, že použitý slogan je na hraně, ale přesto ho místní ČSSD chce používat i nadále. Poukazuje tak prý na největší problém Mostu, kde radnice o dvacet procent snížila nájemné obyvatelům sídliště Chanov, přestože dluží nájemné v poměrně velkých částkách. Tuto kontroverzi ale brzy radní opět zrušili, neboť místo placení dluhů lidé dál nájemné neplatí. Počet těchto neplatičů dokonce prý roste přímo raketově.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …