Že mám dnu? Kýblem špíny se nezabývám, tvrdí Kalousek

19.09.2010 17:00

Mnozí Pražané už našli v poštovních schránkách čtyřstránkový výplod, nazvaný „Pražské Listy". V záhlaví je uvedeno, že se jedná o humorný politický občasník. Terčem čtyř stran záříjového čísla je především Miroslav Kalousek a TOP 09. Laskavý, vlastně spíš méně laskavý čtenář se dozví, že Kalousek má dnu a také zjistí, že „ultrapravičácký účetní" odmítá na některé otázky odpovědět. Podle Kalouska jde o práci Tomáše Hrdličky, zastupitele ODS v Praze 10.

Že mám dnu? Kýblem špíny se nezabývám, tvrdí Kalousek

Pražské listy informují o tom, že finančník Zdeněk Bakala chce pokořit Prahu prostřednictvím Zdeňka Tůmy, který kandiduje na primátora za TOP 09. Napadána je ještě Markéta Reedová a Věci veřejné a okrajově také ČSSD a Suverenita.

Z čistým štítem vychází z hodnocení pouze ODS. Občasník nemá tiráž, pod materiály není nikdo podepsán, nekvalitní reprodukční technika nedává vyniknout fotografiím, jejichž autor také není uveden. K humoristickému politickému občasníku se nikdo z oslovených politických stran nehlásí.

Nikdo se k tomu nezná

Pražská ODS odmítá, že by za něčím podobným stála. „Už se mě na to někdo ptal. Můžu prohlásit, že pražská ODS nic podobného nevydává," tvrdí šéf pražské organizace Boris Šťastný.

Pražské listy jako měsíčník vydává ČSSD. „To je sice pravda, ale s tímto nemáme nic společného. Název si někdo dost sprostě vypůjčil," komentuje mluvčí ČSSD Martin Ayrer

V minulosti připravoval a financoval podobné periodikum Marek Dalík. To bylo zaměřené proti ČSSD, tehdy největšímu soupeři ODS.  Nakonec však jeho „ŠOK" světlo světa nespatřil, protože podzimní volby zhatil Miloš Melčák a Ústavní soud. S odchodem Mirka Topolánka však Dalík o dění v ODS a v politice celkově ztratil zájem a navíc za schopným lobbistou by stála profesionálnější práce a také kvalitnější papír a tisk.

Kalousek, Pražské listy

Je to práce Hrdličky

Podle Miroslava Kalouska za humorným politickým občasníkem stojí Tomáš Hrdlička. „Podle mých informací to je práce Hrdličky a lidí okolo něj, kteří se schází v nuselské hospodě Magister Kelly. Nijak se tím nezabývám a ani nemíním ten kýbl špíny komentovat," řekl ParlamentnímListům.cz ministr financí z Bělehradu, kam odjel podpořit české tenisty v Davis Cupu.

Tomáš Hrdlička je radním v Praze 10 za ODS. Topolánek jej označoval jako jednoho z „krajských kmotrů". V minulosti veřejně podpořil kontroverzní stavbu nákupního centra Eden, zástavbu Trojmezí, přestěhování fotbalového klubu Bohemians do Edenu s tím, že území by bylo využito pro developerské aktivity nebo na přestavbu Vršovického zámečku na hotel. Naposled jej ministr dopravy Vít Bárta jmenoval jako jednoho z lobbistů, kteří mají zakázán na ministerstvo dopravy přístup. Samotný Hrdlička pro redakci nereagoval.

Před volbami do sněmovny se objevila tiskovina Vlastní Voči, která napadala šéfa Věcí veřejných Radka Johna. K ní se nakonec přihlásila Jana Volfová ze Strany důstojného života. Do sněmovny kandidovala společně se Suverenitou Jany Bobošíkové.

Související:
Nové "volební noviny". Opilec Kalousek v nich touží po Paroubkovi
Bárta dal některým lobbistům na ministerstvo stop
Další útok na Johna. Volební noviny Vlastní voči
Pražané dostávají volební noviny Vlastní Voči. Platí to Volfová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…