Pražský bar Kalouskovi: Nejste vítaným hostem, omluvte se

23.09.2010 23:04

V neděli publikovaly ParlamentníListy.cz názor ministra financí Miroslava Kalouska na humoristický občasník Pražské listy. Čtyřstránkový pamflet napadá TOP 09 a na mušku si bere především ministra financí. Volební noviny, který nemají žádnou tiráž a články v nich jsou nepodepsané, napadá i ostatní strany kromě ODS. Kalousek podle nich má dnu, je alkoholik a ultrapravicový účetní. Ministr tehdy sdělil naší redakci, kdo podle něj za urážkami stoji.

Pražský bar Kalouskovi: Nejste vítaným hostem, omluvte se

„Podle mých informací to je práce Hrdličky a lidí okolo něj, kteří se schází v nuselské hospodě Magister Kelley. Nijak se tím nezabývám a ani nemíním ten kýbl špíny komentovat," komentoval ministr financí v neděli z Bělehradu, kam odjel podpořit české tenisty v Davis Cupu.

Kmotr Hrdlička

Tomáš Hrdlička je radním v Praze 10 za ODS. Expremiér Topolánek jej označoval jako jednoho z „krajských kmotrů". Naposledy jej ministr dopravy Vít Bárta jmenoval jako jednoho z lobbistů, kteří mají zakázán na ministerstvo dopravy přístup. Samotný Hrdlička pro redakci nereagoval.

K věci:
Že mám dnu? Na kýbl špíny nereaguji, tvrdí Kalousek

Majitelé Alchymistické a pivní dílny Magister Kelley však rozhodně odmítají tvrzení ministra financí Kalouska, že podnikatel a radní Tomáš Hrdlička má v tomto nuselském baru základnu svých přátel, kteří proti Kalouskovi kují pikle.

Chtějí od ministra omluvu

„Jako správní majitelé baru své hosty známe a dovolujeme si prohlásit, že pan Hrdlička není naším zákazníkem. U Magistera Kelleyho se nevymýšlejí urážky a laciné bulvární plátky. Ani parta lidí okolo pana Hrdličky mezi naše hosty nepatří. Naši zákazníci mají úroveň, které zjevně pan ministr financí neumí porozumět, ale možná by byl překvapen, kdo všechno si u nás rád vychutná dobrá piva ze všech koutů České republiky. Proto ho žádáme, aby se baru Magister Kelley a jeho hostům omluvil," sdělil v prohlášení pro ParlamentníListy.cz spolumajitel baru Magister Kelley Jiří Chvojka.

 „Ani fakt, že článek v Listech (Pražských listech, pozn. red.) je nepravdivý, neopravňuje pana Kalouska, aby si sám vymýšlel a napadal náš bar. Proto mu vzkazuji, že u nás není a nebude vítaným hostem," upozornil Chvojka.

Ministr Miroslav Kalousek zatím na dotaz redakce nereagoval.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…