Šéf protikorupční policie odmítl spekulace starosty Znojma

24.09.2010 11:41

Starostovi Znojma Nezvedovi je podezřelé, že na jeho radnici vtrhla policie tři týdny před volbami. Jakoukoliv spojitost ale odmítl šéf protikorupční policie Vrba, píše deník Právo.

Šéf protikorupční policie odmítl spekulace starosty Znojma

Čtvrteční vpád policie na znojemskou radnici byl šokem pro tamního starostu Petra Nezvedu (ODS). I když se hlavní zájem soustředil na tajemníka a jeho pracovnu, starosta nad akcí kroutí hlavou. „Je to tři týdny před volbami, je to takové podivné, ale tím samozřejmě nechci spekulovat, že by to bylo na nějakou objednávku," řekl Nezveda Právu.

Jeho úvahy o možné účelovosti vyšetřování na radnici však rázně odmítl šéf protikorupční policie Libor Vrba. „Chtěl bych se důrazně ohradit proti tvrzení starosty města Znojma pana Nezvedy, který dává činnost pracovníků mnou vedeného útvaru do spojitosti s blížícími se volbami," zareagoval Vrba.

Podle státního zástupce nelze říci, kolika lidí se bude obvinění týkat

Šéf protikorupční policie navíc připomněl, že jím vedení pracovníci konají úkony trestního řízení pod dozorem státního zástupce, který se jich osobně účastní, a to zcela v souladu s trestním řádem. „Navíc naše činnost nesměřuje proti žádnému z volených funkcionářů," vyvrátil Vrba pro Právo starostova tvrzení.

Podle dozorujícího státního zástupce Tomáše Foldyny se veškeré šetření na radnici týká výlučně pracovníků městského úřadu, nikoli volených funkcionářů. Policisté prověřují výběrová řízení z letošního roku. „Jsme v prvotní fázi, ve fázi zajišťování stop. Proto ani nelze říci, kolika lidí se bude případné obvinění týkat," uvedl Foldyna.

Tajemník nechal vyhodit nepohodlného muže a chtěl se zbavit úřednice

Zásah policie skončil na znojemské radnici ve čtvrtek hodinu po poledni odvedením tajemníka Vladimíra Krejčíře. Ten je ve funkci od roku 2007, ale v poslední době se o něm hodně mluvilo. Jednak nechal vyvést z jednání zastupitelstva muže, který chtěl přečíst svůj otevřený dopis. Pak také ohlásil rezignaci vedoucí majetkového odboru, která byla na dovolené a žádost o uvolnění nepodala.

Znojemskou radnici vede devítičlenná rada. Tvoří ji zástupci ODS, která má starostu a místostarostu, KDU-ČSL a bývalý sociální demokrat, který přešel k zemanovcům v SPO. O funkce zbývajících dvou místostarostů se dělí lidovci a SPO.

K věci:

Policie vtrhla na radnici ve Znojmě, odveze si úředníky 

Policisté si ze znojemské radnice odvezli tajemníka 

Foto: policie.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

16:25 „Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

„Cizinci ven!“ V Německu se na kulturních akcích znovu ozývají výkřiky, které otřásaly německou spol…