Uražený Gott: V Písku mě neuvidí, představitelé města jsou nevděční

25.09.2010 9:38

Zlatý slavík, zpěvák Karel Gott, cítí křivdu, a to už sedm dlouhých let. Nemůže zapomenout představitelům jihočeského Písku, že ho tehdy nepozvali na znovuotevření Kamenného mostu, který otevírali po opravách, když ho poničily povodně. A mistr přitom na opravy sám finančně přispěl.

Uražený Gott: V Písku mě neuvidí, představitelé města jsou nevděční

Gott se v minulých dnech nechal mezi lidmi i novináři slyšet, že Písek o něm hned tak asi neuslyší. Odmítl proto také vystoupit 10. října na znovuotevření Divadla Oskara Nedbala v Písku, kde si plánovali, že právě „božský Kája" bude tím pravým ořechovým. Ale ani nápad, Karel Gott se nemstí, ale neodpouští a hlavně - si pamatuje.

„Do Písku? Ani omylem. Tehdy mne nepozvali, co bych tam dělal," nechal se slyšet při otevření jiného divadla, v Prachaticích, které taky prošlo rekonstrukcí.

Sám slavík, který září na české scéně už padesát let, byl jedním z prvních, kdo tři dny po ničivé povodni v roce 2002 volal na píseckou radnici a nabízel pomoc. Tehdy městu poslal do sbírky na opravu nejstaršího mostu u nás, který voda zdevastovala, 250 tisíc korun. Právě díky tomu, že se rozneslo, že Karel Gott dal na opravu mostu, přidali se mnozí další, včetně firem a institucí

Nakonec se vybralo přes pět milionů korun a most otevřeli. Gotta ovšem nikdo nepozval.

„Nestál jsem jim tenkrát ani za to, aby mi zavolali a řekli, že most už je opravený, natož, aby mne pozvali na otevření," svěřil se zpěvák.

Tehdejší starosta, dnešní ředitel Krajského úřadu v Českých Budějovicích Luboš Průša (ODS) to tak dramaticky nevidí, naopak říká, že jde tak trochu o „uraženou ješitnost" české pěvecké hvězdy.

Prý chyba v komunikaci, tvrdí exstarosta

„Tehdy jsme na otevření nezvali nikoho, protože dárců bylo mnoho, nicméně při slavnostech města jsme chtěli všem poděkovat, a pana Gotta jsme zvali. Urazil se a pozvání nepřijal," zavzpomínal Průša.

Gott si ale stojí za svým. Městu pomohl a rád. „Přinejmenším by bylo aspoň slušností mi zavolat a říct, že se dobrá věc podařila a most otevíráme. Nemusel bych tam nutně jet a být tam, o to mi nejde. Ale když na něco dávám peníze, vždycky chci vědět, na co a zda to opravdu šlo na ten účel. Nejedenkrát jsem se totiž v minulosti už zklamal," dodal Gott.

„Byla to chyba v komunikaci, prostě nedorozumění. Osobně mne to mrzí, ale už to nelze vrátit. Navíc, je to už déle jak sedm let," dodal Luboš Průša.

Obyvatelé Písku jsou ale jiného názoru - 12. května 2003 tam měl Karel Gott být, kdo jiný, když ne on. Díky němu se podařilo vybrat tolik peněz. To od města nebylo pěkné," říkají místní obyvatelé.

Gotta tedy, jak se zdá, Šrámkův Písek asi ještě dlouho neuvidí.

Více:

Karel Gott: Velké peníze, to je politika. Prezidentem být nechci 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …