Paroubek ještě zdaleka neodešel. Má ambice, upozornil Škromach

25.09.2010 11:44

Přátelský úsměv, skvělé vztahy s lidmi, takový je Zdeněk Škromach, jeden z nejvlivnějších mužů v ČSSD. ParlamentníListy.cz navštívily v pátek poslance, stínového ministra práce a sociálních věcí a také kandidáta na senátora v jeho volebním regionu.

Paroubek ještě zdaleka neodešel. Má ambice, upozornil Škromach

Ve slováckých vískách Kelčany a Hýsly je pro lidi zkušený politik prostě jen Zdeněk a v kraji s vysokou nezaměstnaností výrazně boduje. Škromach je naprosto otevřený všem dotazům ohledně regionální politiky, o dění v ČSSD však moc hovořit nechtěl. Nakonec ale některé zajímavosti prozradil. I to, že nevěří, že Jiří Paroubek ztratil ambice v nejvyšší politice.

Výkonný místopředseda strany Bohuslav Sobotka přitvrdil ve svém vystupování ve sněmovně. "Přítel Sobotka konečně pochopil, jak má jako předseda ve sněmovně vystupovat. Tam se nelze schovávat a musí se hrát o budoucnost," prohlásil Škromach.

Na dotaz, zda bude on sám kandidovat na předsedu strany, však odpovědět nechtěl. "Já si myslím, že v tuto chvíli je předčasné to řešit. Snad si o tom můžeme promluvit po senátních a komunálních volbách. Ono tam těch kandidátů na předsednictví bude asi víc, než se předpokládá," míní  Škromach a potvrzuje tak slova poslance Vítězslava Jandáka, který hovořil nedávno o šesti až osmi kandidátech a zmínil i Škromacha.

Expředsedův skrytý manévr

Politik z kraje vína je přesvědčen o tom, že expředseda strany Jiří Paroubek ještě neřekl v politice své poslední slovo. "Paroubek z politiky zdaleka neodešel. To, že je jen poslancem za Ústí nad Labem bude pouze jeho skrytý manévr, já si myslím, že má daleko vyšší ambice," vysvětluje Škromach, o kterém se říká, že není zrovna nejoddanějším příznivcem expředsedy. Na dotaz, zda by proti paroubkovskému křídlu představovanému Sobotkou a Davidem Rathem podpořil spíše Michala Haška, se však jen usmívá. "Mně jde hlavně o to, aby se zlepšila životní situace lidí na Kyjovsku a Hodonínsku. Je tu skoro dvanáctiprocentní nezaměstnanost a patnáct tisíc tu je velice slušný plat," říká Škromach o hraničním regionu. 

Na show musí být hráči připraveni

V Kelčanech a Hýslech vyhrávala z reproduktorů hudba, lidé mohli slyšet místo Michala Davida Petra Nováka, tedy spíš underground než režimní pop. "To není změna politické platformy. To je hudba, která mi je bližší. Já vím, že to video, které běhá na Youtube byl dost trapas. Nikdo nás na to nepřipravil. Já bych řekl, že show se dělat dá, ale hráči na ni musí být připraveni," zavzpomínal Škromach na společné vystoupení lídrů ČSSD po boku Michala Davida na jarní programové konferenci v Teplicích.

Prohlédněte si FOTOGALERII

Čtěte také:
Když v "Liďáku" řinčí zbraně, Škromach zůstává v klidu

Programová konference ČSSD:
Sociolog Keller: Když se ČSSD bude snažit, pochopí jí nakonec i vysokoškoláci
Lži a podrazy, tak se podle Sobotky prezentuje současná vláda
ČSSD čeká konference. Ne přehlídka, oznamuje Sobotka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …