Johnův náměstek skončil na psychiatrii. Zkolaboval

26.09.2010 21:01

EXKLUZIVNĚ Náměstek ministra vnitra Miroslav Zahálka zkolaboval. Informaci ParlamentnímListům.cz potvrdil sám náměstkův šéf, ministr vnitra Radek John (VV). Zahálka se podle něj nervově zhroutil a léčí se na psychiatrické klinice v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích.

Johnův náměstek skončil na psychiatrii. Zkolaboval

„Od příchodu na vnitro prožíváme všichni hektické období. Té práce a stresu je prostě tolik, že to někdo zdravotně odnese," vysvětlil John kolaps svého náměstka. Důvodem podle blízkých zdrojů má být totální vyčerpání organismu způsobené přepracováním. „Já se tomu vůbec nevidím, nedávno jsem jej na ministerstvu potkal na chodbě a vypadal jako v posledním tažení," uvedl zdroj.

Johnovi podřízení v současné době zřejmě prožívají na vnitru svátek workoholismu. Důvodem jsou razantní škrty pro tento resort v rozpočtu na rok 2011 a s tím související protesty zaměstnanců vnitra, Radek John navíc v nedávné době představil komplexní strategii boje proti korupci v Česku. Výjimku z intenzivního pracovního tempa neměl ani Zahálka, který má na vnitru funkci Johnova náměstka pro informatiku, navíc je státním tajemníkem, což mu dává mezi náměstky rozsáhlé pravomoci.

Přijde Zahálka o prověrku? Podle zákona může

Personál vojenské nemocnice ve Střešovicích odmítl Zahálkovu hospitalizaci potvrdit. Nepodařilo se tak získat informace o náměstkově současném stavu, ani o tom, jak dlouho na lůžku ještě setrvá. Problémem nejen pro Zahálku, ale i pro jeho nadřízeného, by mohly mít případné trvalé následky kolapsu, ke kterému podle dostupných informací mělo dojít v jeho kanceláři v budově Ministerstva vnitra na pražské Pankráci. Zahálka je totiž držitelem prověrky třetího, tedy nejvyššího stupně „Tajné".

Únik informací tohoto typu utajení může podle klasifikace zákona o utajovaných informacích způsobit vážnou újmu občanů České republiky.

Prověrka může být podle zákona o utajovaných informacích žadateli odebrána, pokud se prokáže, že nesplňuje podmínku osobnostní způsobilosti. „Podmínku osobnostní způsobilosti nesplňuje fyzická osoba, která trpí poruchou či obtížemi psychické povahy, které by mohly vyvolat poruchu v úsudku nebo poruchu mající vliv na její spolehlivost nebo schopnost utajovat informace." Tolik text zákona o utajovaných informacích.

Zahálka v letech 1999-2002 působil jako divizní ředitel společnosti ABL. Je rovněž zakladatelem a předsedou občanského sdružení Mezinárodní asociace bezpečnostního managementu - ASIS CZ - největšího mezinárodní sdružení bezpečnostních profesionálů.

Čtěte také:
Johnův plán: Odposlechy proti korupci, korupčníci v panice
John (VV): Škrty neohrozí bezpečnost státu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban, Petr Mašek, koz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …