Kalousek vyslyšel kritiky. Končí s politikou. S tou regionální

27.09.2010 15:51

Strážce státní kasy, bývalý lidovec a dnes místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek si konečně vzal kritiku k srdci. Končí totiž s politikou, tedy s tou regionální.

Kalousek vyslyšel kritiky. Končí s politikou. S tou regionální

V letošních říjnových komunálních volbách už nebude kandidovat do zastupitelstva města Bechyně na Táborsku, kde má trvalé bydliště. Dosud dvakrát kandidoval, ale na jeho zasedání byl vždy jen jednou. Přitom za tuto funkci ročně pobíral asi šest tisíc korun.

Čelil proto kritice nejen obyvatel městečka, ale také některých zastupitelů. „Když dostal od voličů mandát, měl by se zúčastňovat zasedání zastupitelstva, nebo místo přenechat někomu jinému," znělo často radnicí.

Kalousek sám se obhajoval, že je tak vytížen, že se nemůže většiny jednání účastnit. „Když jsem tolik kritizován, mandátu zastupitele se vzdám. Zašlu panu starostovi rezignační dopis," sliboval asi třikrát politik. Nikdy to však neudělal a dodnes je stále zastupitelem.

Starosta Jaroslav Matějka (SNK-ED) ale Kalouska hájil. „Pan Kalousek je našemu městu přínosem jinak. Když bylo potřeba, pomohl i sehnat peníze. Třeba na sportovní areál, myslím si, že on tu má jiné zásluhy," obhajoval Kalouskovu neúčast na zasedání první muž města.

Oprava rynku se mu nepodařila

Podle něho také nikdy nenastala situace, kdy by právě Kalouskův hlas byl tím rozhodujícím. Nově už v zastupitelstvu zasedat nehodlá.

Současný ministr financí sice jako poslanec přihrál pár milionů Bechyni na rekonstrukci sportovního areálu, ovšem, to, co město potřebuje nejvíc, zrekonstruovat náměstí, to nikdy Kalousek nezvládl. Už 15 let je náměstí v Bechyni ostudou a až nyní se začne na jeho rekonstrukci pracovat. Náklady přitom budou vyšší než 40 milionů korun.

„Máme tu vlivného člověka, politika, ministra, už jednou byl ministrem, a nikdy nedokázal pro město jako takové peníze sehnat. Jen na sportovní aktivity, které zajímají jen úzkou skupinu lidí, ale tomu, co dělá město městem, tedy náměstí, zařídit nedokázal," kritizuje ministra financí jedna z obyvatelek Jana Marková.

Jde hlavně o to, že Bechyně je lázeňským městem a lázeňští hosté se často nad vzhledem „rynku" podivují.


Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…