Že jsme sr..i? Omluvu od Sobotky nechceme, říkají Věci veřejné

27.09.2010 13:26

Na víkendové stranické konferenci ČSSD padala opravdu ostrá slova. Bývalý člen ústředního výboru sociální demokracie Josef Vacula, který začne působit ve funkci inspektora Úřadu pro ochranu osobních údajů se opřel vulgárním způsobem do Věcí veřejných.

Že jsme sr..i? Omluvu od Sobotky nechceme, říkají Věci veřejné

Josef Vacula původně mířenou kritiku do řad sociální demokracie stočil k Věcem veřejným, v nichž spatřuje největšího zloděje hlasů sociální demokracie. "Nešahejte hrabivýma rukama do veřejných peněz, nefixlujte veřejné zakázky. A potom se nebudete muset bát takových s prominutím sr..ů, jako jsou Věci veřejné," uvedl Vacula v projevu.

Byl to jeho poslední projev v pozici člena ČSSD, jelikož byl nucen vzdát se členství kvůli zvolení do pozice inspektora Úřadu pro ochranu osobních údajů.

To je nový styl?

Věci veřejné okamžitě zareagovaly na stranickém webu a vydaly prohlášení. "Považujeme za politováníhodné, pokud odchodem z politické strany ztrácí tento budoucí veřejný činitel soudnost a přestává ctít základní pravidla slušného chování."

"Nebudeme požadovat omluvu ani nezvažujeme podání žaloby na pana Vaculu, spíše nám přijde smutné, že se takto chová veřejný činitel. Toto má být nový styl ČSSD v podání pana Sobotky?" komentovala pro ParlamentníListy.cz Vaculův vulgarismus tisková mluvčí Věcí veřejných Petra Hrušová.

Mezidobí

Josef Vacula se svým vystoupením trefil přesně do časového období, kdy teoreticky nemůže být napomínán ani vedením politické strany ČSSD ani novým zaměstnavatelem ÚOOÚ.

"Už nemáme nad panem Vaculou v podstatě žádné pravomoci, už není naším členem," sdělil redakci tiskový mluvčí ČSSD Ondřej Macura.

"Pan ředitel v současné chvíli není přítomen a opravdu netuším, zda bude vyvozovat nějaké závěry z vystoupení pana Vaculy," uvedla pro ParlamentníListy.cz tisková mluvčí ÚOOÚ Hana Štěpánková.

Vacula byl zvolen Senátem a do funkce inspektora jmenován prezidentem ČR. "Pan Vacula ještě není ve funkci. U nás nastupuje až k prvnímu říjnu," dodala Štěpánková.

Silné pohoršení z vládních záměrů

"Konkrétní slovní vyjádření nechci komentovat. Zastavil bych se spíše u podstaty sdělení. Nemusím být sociální demokrat, abych cítil silné pohoršení, když vidím, jak se restrikce dotknou handicapovaných, vozíčkářů atd., kteří nebudou mít prostředky na osobní asistenci a hrozí jim totální izolace. Nemusím u toho používat takové výrazy, jako ty, jež zazněly na zmíněném plénu," zhodnotil Vaculovo vystoupení pro ParlamentníListy.cz mediální expert Petr Žantovský.

Více k tématu konference ČSSD:

Osvěžující konference ČSSD. Proti minulé byla k nepoznání

Sobotka začíná "paroubkovatět", myslí si bulvár 
Paroubek ještě zdaleka neodešel. Má ambice, upozornil Škromach
Řež v ČSSD už nebude. Budeme táhnout za jeden provaz, říká Sobotka
Paroubek hodnotil programovou konferenci. A sám představil program 
Matějka (SSO): Programová konference ČSSD - programová ideologie parazitismu ČSSD: Boj za svobodu bylo to, v čem sociální demokracie byla vždycky v čele
B. Sobotka: Paroubek neměl rezignovat hned

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: koz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…