Bárta: Dokument o sledování Šorfové je falzifikát

30.09.2010 15:30

Podle šéfa dopravy Bárty chce někdo vědomě bezpečnostní agenturu ABL zdiskreditovat. Proto prý vytvořil falzifikát dokumentu o sledování političky z ODS.

Bárta: Dokument o sledování Šorfové je falzifikát

Šéf dopravy Vít Bárta (VV) se domnívá, že  informace o sledování političky ODS Marty Šorfové ze strany bezpečnostní agentury ABL jsou založeny na falzifikovaném dokumentu. Stanovisko sdělil ve čtvrtek současný generální ředitel ABL a ministrův bratr, Matěj Bárta. Informaci přinesl server Eurozprávy.cz

Jde podle něj pouze o snahu ABL zdiskreditovat a zneužít ji v předvolebním boji. 

Bárta se ohrazuje proti pravosti zprávy o sledování, kterou má k dispozici deník Mladá fronta Dnes, a v níž nechybějí detaily z naprostého soukromí političky.

V archivu nic není 

„Dokument nebyl vytvořen firmou ABL a jsme přesvědčeni, že se jedná o falzifikát. Žádný podobný dokument jsme v archívu nenalezli, navíc vámi zaslaný materiál je spojen s grafickými symboly, které společnost ABL v dané době nepoužívala. Postrádáme i klasické ISO prvky a standardy,“ vysvětlil Matěj Bárta.

Ten také upozornil, že byl v minulých dnech varován, že bude vůči ABL vedena poškozující kampaň ze strany osob pohybujících se v oblasti bezpečnosti či konkurenčních bezpečnostních agentur.

Snaha o diskreditaci? 

"Jejich jasným cílem je zdiskreditovat aktuální prodej detektivních služeb holdingu ABL, případně zpochybnit celou transakci. Obáváme se, že této manipulaci nahrává i aktuální předvolební situace," vysvětlil Bárta.

Podle dokumentu, jejž má k dispozici Mladá fronta Dnes, byla Šorfová i její rodina v minulosti pracovníky ABL sledována. Politička se o celé věci dozvěděla až od reportérů deníku a rozhodla se, že bude jednat. O pomoc prý požádá i premiéra Nečase.

Související:


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…