Srdce Schwarzenberga nepatří jen Česku, durdí se Bobošíková

06.10.2010 19:42

„Patří nadnárodním společnostem, někdo hovoří i o Bilderbergeru,“ uvedla šéfka Suverenity v Impulsech Václava Moravce na adresu ministra zahraničí.

Srdce Schwarzenberga nepatří jen Česku, durdí se Bobošíková

„Prezident se snaží být nestranný a respektuje výsledky demokratických voleb, to se nedá nic dělat," vysvětlila Jana Bobošíková se značným zklamáním v hlase, proč Václav Klaus, ač prý šéfovi TOP 09 také nevěří, jmenoval tohoto politika na post ministra zahraničí. Dodala, že ona sama by něco takového nikdy neudělala. Pokud by byla prezidentkou.

Bruselský lokaj

„Nečas je bruselský lokaj," pustila se šéfka Suverenity nevybíravě do současného premiéra a předsedy ODS. Jako důkaz uvedla Nečasova slova o tom, že Česko by v Evropské unii nemělo hrát roli potížistů.

„Premiér Nečas, kdyby byl premiérem hrdého, suverénního státu, musí být potížistou jedním z největších," hrdě deklarovala svůj pohled na věc krajní euroskeptička Bobošíková. Vzápětí představila i originální vysvětlení, proč unijní orgány přijímají podle ní naprosto nesmyslná a škodlivá rozhodnutí.

Husí játra zbavují politiky národního cítění

„Evropské instituce jsou velké, jedí se tam ty husí játra v těch klimatizovaných místnostech," uvedla Bobošíková a dodala, že představitelé jednotlivých států se na místě nechají strhnout revolučním duchem a září televizních reflektorů a naprosto nezvažují dopady přijaté legislativy. V důsledku tohoto zmatení smyslů politici všech členských států „nechali celou záležitost Evropské unie dojít příliš daleko".

Rozhovor moderovaný Václavem Moravcem se pochopitelně stočil i na výjimku z evropské listy práv a svobod, kterou prosadil prezident Václav Klaus těsně před podepsáním Lisabonské smlouvy. Zde Jana Bobošíková nelichotivě zmínila „trio Topolánek, Vondra, Schwarzenberg". Tito tři zástupci Česka se údajně sami měli snažit o dojednání onoho dodatečného bodu, Klaus svou iniciativou pouze nakonec řešil jejich neschopnost, míní bývalá europoslankyně a exkandidátka KSČM na prezidenta.

Klaus by měl odvolat podpis pod Lisabonem

Předsedkyně Suverenity Bobošíková také varovala, že nynější legislativní spory okolo výjimky jsou pouze zástěrkou postupného odkladu a následného zapomenutí tohoto dodatku.

„Na výjimku se potichu zapomene a pak se budeme všichni divit," prohlásila v Impulsech Václava Moravce prorocky Bobošíková. Vzápětí dodala, že již požádala prezidenta Václava Klause, aby v případě, že tento bod z evropské legislativy vypadne, odvolal svůj podpis pod Lisabonskou smlouvou.

Unie se rozpadne, což je vlastně dobře

Jak sama ale přiznala, prezident jí na tento požadavek, který pravděpodobně nemá ve světě obdoby, zatím neodpověděl.

V závěru vysílání se Jana Bobošíková opět vrátila k předjímání budoucnosti. Uvedla, že podle ní budou v celé EU postupně narůstat neshody, což časem povede k vystoupení některých států a v závěru i rozpadu celé Unie. To ale za předpokladu, že se tak stane mírovou cestou, považuje za pozitivní vývoj.

Čtěte také:

Bobošíková přirovnala Schwarzenberga ke Goebbelsovi

Spor Klause a knížete? Balonek z Bruselu, míní Zahradil

Bobošíková: Nedůvěra prezidenta Klause ke Schwarzenbergovi je oprávněná

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…