Zmatený Havel billboardem zklamal. Neměl to prý dělat

08.10.2010 16:03

Předvolební chování bývalého prezidenta Václava Havla přimělo komentátora online deníku Aktuálně.cz ke kritickému zamyšlení.

Zmatený Havel billboardem zklamal. Neměl to prý dělat

Nadcházející komunální a senátní volby vybízí k diskuzím nejen o jednotlivých politických stranách a jejich zástupcích, ale zejména o voličských preferencích veřejnosti. U celebrit a veřejně známých osobností to pak platí dvojnásob. Třeba u bývalého prezidenta Václava Havla.

Ne tunelářům a mafiánům 

Ten svou předvolební náladu zformuloval do několika hesel, jimiž se honosí billboard s jeho podpisem. Hlásá na něm například, ze nebude volit "tuneláře, mafiány, šejdíře, kasina či nevěstince".

A právě do tohoto billboardu se na serveru Aktuálně.cz pustil jeho šéfkomentátor Jan Lipold. 

Zklamání  Havlem 

"Pan prezident Havel mě tentokrát zklamal. Ne, že bych jako na smilování čekal, až vyjeví, jak se o volbách zachová. Ale docela často jsem míval pocit, že hlasujeme podobně, nebo alespoň „podobným směrem“, a rozhodně mi to nevadilo," zahájil svou kritiku Havlova předvolebního počínání novinář.

Ten záhy čtenářům sděluje, že Havlovo poselství je zmatené a nezřetelné, příliš si jej prý nelze přeložit do řeči hlasovacích lístků. Přitom právě za tímto účelem  podobný billboard vznikl. 

Prásk, prásk příliš netáhne

"Překvapivý je negativní tón Havlova poselství. „Nevolím…“. Není z toho ani jasné, jestli vůbec k volbám přijde. Rozumím, nejde donekonečna opakovat pravda a láska…, doba je jiná a někdy se hodí přitvrdit. Ale tohle? S rudými „průstřely po kulkách“? Hesla prásk prásk?,"  kritizuje Lipold také tón Havlova  billboardu.

Za největší zklamání označil ale komentátor již samotný fakt, že Havel využil tak "pokleslý" komunikační prostředek, jakým je billboard.

"Anebo, když už, proč na něj prostě nenapsat, že volím zelené?" uzavírá lapidárně Lipold. Právě ve prospěch této strany se bývalý prezident totiž již dlouhodobě vyslovuje a podporuje ji. Zda však k jejímu volebnímu úspěchu přispěje příští týden i jeho billboard, není jasné. Lipold si to bezpochyby nemyslí.

Více čtěte:

Havel: Já byl zelený, když Liška ještě nebyl na světě. Budu je volit 

Foto: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peníze fuč, opevnění nikde. Ukrajinci naříkají, že Rusům v postupu nic nebránilo

8:20 Peníze fuč, opevnění nikde. Ukrajinci naříkají, že Rusům v postupu nic nebránilo

Boje na nové severovýchodní frontě mezi Ruskem a Ukrajinou dále pokračují. Bojuje se o město Vovčans…