Hulinský: Příjmy mám milionové, ale dal jsem půl milionu spastikům

09.10.2010 20:53

Předseda ČSSD v hlavním městě Petr Hulinský striktně odmítá, že by v pražské organizaci byly nějaké černé peníze. Jiří Poche prý byl jediný a naprosto výjimečný případ. Místopředseda oranžové strany v metropoli totiž přiznal, že část svých výdělků odvádí ČSSD prostřednictvím fingovaných osob, tedy na černo. Proč to Poche udělal, zatím nevysvětlil.

Hulinský: Příjmy mám milionové, ale dal jsem půl milionu spastikům

Radní Jiří Poche, jehož příjem z Pražské energetiky je ročně 1,1 milionu čistého, přiznal Hospodářským novinám, že loni věnoval 300 tisíc z této částky straně. Na tom by nebylo nic tak špatného, ale Poche peníze věnoval prostřednictvím několika lidí. Důvod je jednoduchý,  politik si myslel, že stranické příspěvky do 50 tisíc se nedaní. Přitom příspěvky a sponzorské dary jsou od daně osvobozeny.

Podle předsedy pražské ČSSD Petra Hulinského se jedná o selhání jednotlivce. „Nikdo o tom nevěděl a rozhodně žádné jiné černé peníze nemáme. Šlo o výjimečný případ," řekl ParlamentnímListům.cz rezolutně Hulinský. Ten sám figuruje mezi sponzory s darem 30 000 korun.

Předseda rozdával statisíce

Páteční Hospodářské noviny spekulují, že Poche byl jen špičkou ledovce a na mušku si berou především Hulinského, který vydělal loni 6,7 milionu v různých dozorčích a správních radách firem s účastí města.

„To jsou hrubé příjmy, po zdanění to dělá méně. Velkou část jsem dal na dobročinné účely. A po dost velkých částkách. Spastikům jsem věnoval půl milionu. Ale trvám na tom, že ČSSD ode mě dostala pouze těch třicet tisíc," tvrdí šéf pražské stranické organizace.

Záhadou je proč Poche o svém tajném financování vlastně mluvil. A speciálně s Hospodářskými novinami, tedy médiem, které není levici nijak nakloněno. Člověk nemusí být mimořádně inteligentní, aby si dal dohromady, že deník vlastněný Zdeňkem Bakalou, jenž otevřeně podporuje TOP 09, nebude dělat ČSSD zadarmo reklamu. Poche včera nebral celý den telefon, neodpovídal ani na SMS dotazy.

Související:
Poche? Jen špička ledovce, ČSSD má neprůhledné účty, tvrdí HN
Grémium ČSSD: Ať Poche zmizí z kandidátky. Praha: Nic se měnit nebude
Poche musí z kandidátky, míní předseda ČSSD Sobotka i politolog
Skandál v ČSSD: Rezignace za skrytý sponzoring
Pražská ODS si platí kampaň z veřejných peněz, míní opozice

Foto: archiv PL.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …