Kauza ABL podle ČT24: Málo informací, zato hodně emocí

10.10.2010 19:45

Podle České televize jde v případu sledování politiků ze strany agentury ABL prozatím víceméně o mediální kauzu bez důkazů.

Kauza ABL podle ČT24: Málo informací, zato hodně emocí

Kauza bezpečnostní agentury ABL a jejího propojení se stranou Věci veřejné hýbe médii již několik měsíců.

ABL na pranýři

Před nedávnem se o ní začalo hovořit intenzivněji, a to v souvislosti s odhalením Mladé fronty Dnes, že její zaměsntanci v minulosti sledovali některé politiky ODS, například někdejší starostku Prahy 11 Martu Šorfovou.

A sledovací aféra ABL se stala jedním z témat i pro nedělní pořad ČT24 Věřte nevěřte, který se věnuje médiím. V něm moderátorka celou kauzu zrekapitulovala a označila ji nepřímo za médii nafouknutou kauzu.

"O kauze vlastně nic nevíme, odpovědi dosud nenabídla ani sama Mladá fronta Dnes," zaznělo v pořadu, podle kterého se čtenáři deníku, jež aféru rozpoutal, nedozvěděli nic konkrétního.

Emoce a efektní titulky

"Čtenáři se místo rozuzlení případu dočkali jen efektních titulků," zkritizovala deník moderátorka a upozornila také na spolupráci MF Dnes a TV Prima. "O co méně relevantních informací, o to více emocí," okomentovala snahy TV Prima osvětlit kauzu v pořadu Soukromá témata.

Zda tak kauza sledování politiků ze strany ABL bude mít nějakou dohru například pro voličské preference v následujících volbách, se dozvíme již za několik dnů. Senátní a komunální volby se budou konat již 15. a 16. října.

Sám Vít Bárta, který před tím, než se stal ministrem dopravy, prodal svůj podíl ve firmě svému bratrovi, tvrdí, že se jedná o zfalšované dokumenty a ABL s kauzou nemá nic společného.

Více čtěte:
Vše o kauze ZDE
Bárta: Dokument o sledování Šorfové je falzifikát

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …