Křičet na Kalouska? Ne, na moderátora. Do ČT přišel odborář

12.10.2010 22:59

Šéf odborářů Jaroslav Zavadil s v úterních Událostech, komentářích střetl s ministrem financí Miroslavem Kalouskem. Paradoxně se ale nehádal s ním, nýbrž s moderátorem.

Křičet na Kalouska? Ne, na moderátora. Do ČT přišel odborář

"Nechte mě domluvit! Nechte mě domluvit!" okřikoval Zavadil moderátora Martina Veselovského. "Zbytečně to tímhle zdržujete! Kdybyste mě nechal domluvit, já bych to dokončil - čili peníze v rozpočtu jsou! Dokonce tam jsou i na to, aby se vůbec nic nesnižovalo. Stačilo by zrušit ekozakázku a hned bychom měli 100 miliard."

Kalousek nevěřícně kroutil hlavou. "Věřím panu Zavadilovi, že byl deset hodin za volantem, podle toho, jak nám tu odprezentoval svou znalost rozpočtu. On ho zná velmi dobře a ví, že na ekozakázku není v rozpočtu na příští rok vymezena ani koruna. Ani koruna."

Dejte nám peníze, abychom si nemuseli snižovat platy

Už návrh, který vypracoval ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek, byl podle Kalouska kompromisem s odbory. Ty ho ale zamítly a teď se chystají stávkovat.

"Stávka je legitimní právo odborů, je to legitimní způsob protestu. Otázkou je, jestli to k něčemu bude. Já už tam velký prostor nevidím," poznamenal Kalousek.

"Měli bychom ale celou věc přeložit do češtiny a říct to těm ostatním lidem, kterých je v ekonomice 90 %," zdůraznil. "Říct jim: tito stávkující lidé po vás chtějí, abyste jim dali své peníze na to, aby se jim nesnížily platy. Sami zaměstnatnci soukromého sektoru přitom prošli při ekonomické krizi daleko horším snižováním, propouštěním a omezováním."

"Návrhy vlády patří do kategorie To nevymyslíš!. Pokud žádný posun nenastane, budeme stávkovat," zopakoval i přes to Zavadil.

Čtěte:

Kalousek ve škrtání neustoupí. Navzdory generální stávce

Odborový boss Zavadil nevyloučil násilí. Nedrážděte, vzkázal vládě

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…