Na Paroubka bylo narváno. Nebo na Michala Davida?

12.10.2010 21:18

Sociální demokraté na severu Čech ukončili kampaň před komunálními volbami ve velkém stylu. Šesti stům diváků zpíval Michal David a promlouval k nim poslanec Jiří Paroubek. Z řad přihlížejících občanů pak padala ostrá slova na adresu současného teplického primátora Jaroslava Kubery (ODS).

Na Paroubka bylo narváno. Nebo na Michala Davida?

Na náměstí Svobody v Teplicích vyrostly tradiční oranžové stany, stáčelo se pivo a nesměly chybět klobásy.

Tepličákům přijel zazpívat Michal David a promluvili k nim kandidát na primátora Teplic Michal Kasal, hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a poslanci Jiří Šlégr a Jiří Paroubek, kteří se oba dočkali vřelého přivítání ze strany zhruba šesti set přihlížejících diváků. Teplický mítink tak byl jednoznačně největší předvolební akcí konanou v poslední době na severu Čech a nijak se nelišil od nákladných akcí, které ČSSD pořádal před volbami květnovými.

Volte změnu

Všichni pozvaní hosté, Michala Davida nevyjímaje, Tepličáky opakovaně vyzývali, aby dorazili k volbám. „Věřím, že ke komunálním volbám přijde více voličů ČSSD, než tomu bylo v květnových volbách. Pokud chcete změnu v tomto krásném městě, nezbývá, než volit ČSSD, protože jen ta přinese do tohoto města skutečnou změnu. Pokud budete volit ODS, TOP 09 nebo Věci Veřejné, tak k žádné změně nedojde," zahájil svůj projev Paroubek.

Vzápětí expremiér poděkoval primátoru Jaroslavu Kuberovi (ODS) za to, že pro město vykonal leccos dobrého, ale dodal, že po šestnácti letech své vlády už nemůže městu přinést nic nového, protože chybí mu elán.

Vláda hazarduje s důvěrou všech lidí v této zemi

Ve druhé části svého projevu se Paroubek velmi ostře vymezil vůči současné pravicové vládě. „Dnes odbory vyhlásily stávkovou pohotovost, stalo se to poprvé v novodobých dějinách této země, tato vláda hazarduje s důvěrou lidí. Vláda chce, aby zaměstnanci žili jako nádeníci," hřímal z pódia bývalý předseda ČSSD.

Dodal, že lidé se nesmí cítit existenčně ohroženi, nesmí se bát výpovědi bez udání důvodu nebo snížení platu. V podobném duchu mluvili i další pozvaní hosté. Vaňhová všem přítomným připomněla, že za občany kraj dlouho proplácel zdravotnické poplatky, čímž ČSSD dokázala, že plní své předvolební sliby.

Jestli modří prohrajou, půjdou sedět

A co na to voliči? Téměř polovina ze šedesáti lidí, které Parlamentní listy. cz oslovily, prohlásila, že se k volbám nechystá a že se na náměstí přišli jen pobavit, napít nebo poslechnout dobrou muziku.  Ovšem 35 přihlížejících jasně prohlásilo, že k volbám dorazí a dají svůj hlas sociální demokracii. Miroslav Kobliha, teplický rodák toho času ve starobním důchodu, expresivně vyjádřil svůj názor na současného primátora Kuberu, který ve volbách usiluje o opětovné zvolení.

„Zakrslík malej, dneska se holedbá tím, že město je ve skvělé finanční kondici, ale už neříká, že toho dosáhl jen tím, že rozprodal veškerý majetek města. Přál bych lidem z ODS, aby prohráli, a aby někdo prověřil ten rozprodej, modří by šli zaručeně sedět," uzavřel Kobliha.

Čtěte také:
Zloba Jiřího Paroubka. Vzal to přes premiéra až k médiím
Paroubek poblahopřál staronovému starostovi Vídně
Michal David hlásí návrat. Zazpívá ČSSD v Teplicích
Paroubek: Opět proti mně použili zločince. Hledaného

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…