Jen mediální šum. Svoboda Šťastného svrhnout nechce

14.10.2010 9:19

Občanskodemokratický kandidát na pražského primátora Bohuslav Svoboda se v tiskové zprávě ohradil proti tvrzení, že by v budoucnu hodlal usilovat o místo šéfa pražské ODS.

Jen mediální šum. Svoboda Šťastného svrhnout nechce

„V minulosti jsem opakovaně uvedl, že neusiluji a nebudu usilovat o pozici předsedy pražské ODS, bude-li jí vést Boris Šťastný. Opětovně i dnes opakuji, že o pozici předsedy pražské ODS neusiluji.

V této pozici i v budoucnu podporuji stávajícího předsedu Borise Šťastného a přeji si, aby jako předseda pražské ODS pokračoval ve změnách, které před několika měsíci se vší razancí započal, " uvedl Svoboda v reakci na článek uveřejněný portálem iDnes.cz

Svobodovu iniciativu v partaji podporuji, nahrazení se neobávám

ParlamentníListy.cz požádaly o stanovisko i dotčeného šéfa pražské ODS Borise Šťastného. „Obecně (Bohuslav Svoboda, pozn. red.) hovoří o tom, že má zájem zařadit se do struktur strany, pokud vše dobře dopadne," řekl Šťastný. Dodal, že Svobodova případná snaha stát se členem grémia má jeho „stoprocentní podporu".

„Teď je mým prvořadým úkolem dovést ODS v Praze k volebnímu vítězství a zvládnout náročné období plné důležitých úkolů po volbách, napsal dále Svoboda. Dodal, že v případě zisku primátorského postu bude muset nejdříve postihnout, co všechno představuje agenda spojená s takovou funkcí.

Teprve v případě úspěchu bych se angažoval ve straně

„Teprve v případě, že by v ODS Praha vznikla potřeba změny v jejím vedení, a pokud bych cítil dostatečnou podporu, nebudu se bránit zařazení do jejích vedoucích struktur. Tím míním například pozici jednoho z místopředsedů. Není to ale v tuto chvíli má priorita," uzavřel Svoboda.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Cibulka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …