Ministr John jako inspektor Clouseau z Růžového pantera

16.10.2010 15:14

Natáčet se série filmů Růžový panter nyní, do role detektiva poplety by režisér Edwards nemohl vybrat nikoho jiného než českého ministra vnitra, míní na svém blogu poslanec ČSSD Jeroným Tejc.

Ministr John jako inspektor Clouseau z Růžového pantera

Až donedávna považoval poslanec ČSSD a předseda Stálé komise pro kontrolu činnosti BIS Jeroným Tejc slavného inspektora Clouseau ze série filmů Růžový panter za fiktivní postavu. Nyní si je jist, že by režisér Blake Edwards vybral pro postavu detektiva poplety Radka Johna. „Ten se v této známé filmové postavě zřejmě zhlédnul, a proto nás den co den na televizních obrazovkách seznamuje s dalšími novými příhodami zmatkujícího detektiva," píše Tejc.

Připomněl, jak český inspektor Clouseau sliboval lítý boj s korupcí a po volbách vyměnil sliby za volební program Věcí veřejných. Konec politického papalášství měl ilustrovat pompézní příjezd tramvají na první jednání nové Sněmovny. „Od té doby jezdí pan ministr vládní limuzínou. Majáček určitě zapnul jen, když jel nejprve zkontrolovat podezřelé blikající krabičky, tedy vlastně připít si na sjednocení Německa, tedy vlastně zachránit premiéra a ambasadory... Akční scénář bohužel pokazila ona zpropadená tramvaj. Clouseau jako vystřižený," utahuje si poslanec z šéfa vnitra.

Zakořenění VV, nebo odmítnutí populismu a nekompetentnosti Johna

Ačkoliv se to mnohdy může zdát úsměvné, tak John činí kroky, při kterých vstávají vlasy hrůzou. „Občané v květnových volbách rozhodli jasně. Do role šéfinspektora Dreyfuse pasovali Víta Bártu, který stejně tak jako jeho filmové zosobnění musí logicky mít ze svého podřízeného Clouseaua nervy na pochodu," pokračuje Tejc a dodává, že sám John si z nás všech po vzoru pomateného inspektora udělal přílete Kata, který i přes svou inteligenci vždy dostane přes pusu.

Proto jsou podle něj proběhnuvší volby do obecních zastupitelstev a do Senátu přelomové. „Jsou přelomové v tom smyslu, že občané buď rozhodli o zakořenění strany Věci veřejné do české politiky i na komunální úrovni, anebo odmítli populismus a nekompetentnost Radka Johna. Osobně doufám, že tato smutná komedie pokračovat nebude," doufá Tejc na závěr svého blogu.

K věci:

John jako ministr vnitra nepracuje. On ho hraje 

Tejc: Neuvážené kroky ministra Johna mohou mít dalekosáhlé důsledky 

John u povodní podle Blesku: Ruce z kapes vytáhl jen pro rum 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…