Véčka bilancují. Kvůli volbám svolávají ideovou konferenci

16.10.2010 20:55

Pro stranu Věci veřejné budou výsledky voleb zřejmě překvapením. Nepříjemným.

Véčka bilancují. Kvůli volbám svolávají ideovou konferenci

Nová parlamentní a vládní strana Věci veřejné si co se výsledku komunálních a senátních voleb velmi fandila. Dle průběžných výsledků to však vypadá, že její zisk bude zklamáním.

Strana se tak rozhodla, že po volbách uspořádá mimořádnou ideovou konferenci, na které zhodnotí výsledky hlasování i dosavadní činnost strany.

Klasnová: Bylo málo peněz

Podle místopředsedkyně Poslanecké sněmovny a strany Kateřiny Klasnové stojí za neúspěchem strany také malý objem peněz na předvolební kampaň partaje.

"Myslím, že tam bylo skutečně znát, že VV neměly tolik prostředků na předvolební kampaň, že skutečně konkurence měla těch billboardů obrovské množství," sdělila Klasnová.

Johnova luxusní pozice

Zato šéf strany Radek John zůstává optimistou. "Byli jsme v luxusní pozici. Nemohli jsme ztratit, jen získat. Získali jsme desítky zastupitelů. Před rokem jsme jich měli jen devět v Praze 1. Dneska jsme v celé ČR," pochválil výsledky, které ostatní vesměs kritizují.

Nepříliš radosti projevila třeba kandidátka na pražskou primátorku Markéta Reedová. "Určitě nejsem úplně nadšená. Na druhou stranu je to rozhodnutí voličů a já ho plně respektuji," zhodnotila prozatímní výsledky voleb.

Komunální a senátní volby skončily ve 14:00, začalo sčítání výsledků. Průběžná data ze sčítání voleb do Senátu nabízíme ZDE

Více čtěte:

ODS nemůže prohrát, směje se John

Foto: Hans Štembera, Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

5:30 Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

Po premiéru Petru Fialovi se dočkal i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Zemědělci mu před…