Nechcete Paroubka na Hradě? Volte ODS a koalici, vyzývá Nečas

19.10.2010 13:44

Premiér Petr Nečas mobilizuje voliče: Do Senátu volte ODS. Kde nejsou kandidáti ODS, volte koaliční kandidáty. Kde nejsou koaliční kandidáti, volte nezávislé. Hlavně ne ČSSD.

Nechcete Paroubka na Hradě? Volte ODS a koalici, vyzývá Nečas

"Senát pod nadvládou ČSSD by jen dramaticky zdržoval potřebné reformy," řekl Nečas na tiskové konferenci své strany. "Všude v Evropě se šetří, všude se reformuje - i tam, kde vládnou socialisté. Podporujeme senátory, kteří budou reformy podporovat. Chceme zabránit socialitsické většině v Senátu."

Pokud by ČSSD měla v Senátu většinu, mohla by napříč komorami parlamentu dosáhnout například prezidentské většiny. "Při teoretické prezidentské většině ČSSD velmi brzy zapomene na přímou volbu prezidenta. Takže, kdo nechce Jiřího Paroubka na Hradě, ať jde volit a dá hlas našim kandidátům. Nebo kandidátům koaličním, tam kde nejsou kandidáti ODS. A kandidátům nelevicovým, kde nejsou kandidáti koaliční. A to včetně KDU-ČSL."

Paroubek je nejlogičtější kandidát ČSSD

Proč právě Paroubek by měl být kandidátem ČSSD na prezidenta, Nečas argumentoval logikou. "Ano, řada socialistů si oddychla, že už jim Paroubek nepředsedá. A protože to chtějí zachovat, zvolí ho raději na Hrad. Vždyť není objektivnějšího způsobu, jak se ho "zbavit". Navíc on sám několikrát o tuto funkci projevil zájem. A ČSSD to nikdy nedementovala, nikdy neřekla, že Jiří Paroubek v žádném případě. Je to logicky nejvhodnější kandidát."

Volby nevyjádřily odpor k reformám. A Přemysl má vždycky pravdu

Nečas se rovněž vyjádřil k výrokům místopředsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, kterak volby vyjádřily hluboký nesouhlas s koaličními reformami. "Pan Sobotka se mýlí," zahřímal Nečas a mezi kolegy zaznělo tiché: "Bohuslav." "Ano, samozřejmě, Bohuslav," usmál se Nečas na kolegu a dosavadního šéfa Senátu Přemysla Sobotku. "Přemysl se totiž nikdy nemýlí."

Bohuslav Sobotka ovšem podle Nečase pravdu nemá. "ODS, TOP 09 a Věci veřejné získaly na komunální úrovni více hlasů než ČSSD a KSČM, stejné je to i s mandáty." Pokud tedy volby měly být referendem, vyjádřily souhlas veřejnosti s reformní politikou.

Nečas rovněž poděkoval všem stranickým kandidátům, sympatizantům a hlavně všem, kdo volili ODS. "Ale ještě nekončíme," zdůraznil a vyzval, aby lidé přišli k druhému kolu voleb do Senátu.

Čtěte:

Senátor ODS má problém. Čím blíž Praze, tím méně má hlasů

Nečas: Zabraňme oranžovému Senátu

##MINIPAS 211##

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…