Paroubek: Já, prezident? Nečas lže, až se mu od huby práší

19.10.2010 14:19

EXKLUZIVNĚ Jiří Paroubek prý očekával hysterii, s jakou bude před druhým kolem senátních voleb varovat ODS před jeho osobou na Pražském hradě. Premiéra Petra Nečase přitom označil za lháře, který jej opět nezklamal.

Paroubek: Já, prezident? Nečas lže, až se mu od huby práší

Bývalý lídr ČSSD reagoval na Nečasova slova, která premiér pronesl během tiskovky s postupujícími kandidáty ODS na senátory. Pokud by prý levice získala dostatečný počet hlasů pro zvolení svého kandidáta na prezidenta, tzv. prezidentskou většinu, ČSSD prý velmi rychle zapomene na přímou volbu prezidenta, kterou nyní tak vehementně propaguje. „Pokud nechcete na Hradě Jiřího Paroubka, přijďte k volbám podpořit kandidáty ODS," nechal se slyšet Nečas.

Čtěte také:
Nechcete Paroubka na Hradě? Volte ODS a koalici, vyzývá Nečas

Paroubek prý „hysterii pravice" očekával

„Pokud se všimnete článku, který jsem včera napsal na svůj web Vaševěc.cz, uvidíte, že jsem to předvídal. Hovořím tam totiž o hysterii představitelů vládních stran a některých pravicových médií vzhledem k mé osobě, kterou se pokusí rozpoutat před volbami," řekl ParlamentnímListům.cz Paroubek.

„On prostě lže, až se mu nikoliv od úst, ale od huby práší, a dokázat je to nesmírně snadné. Prezidentské většiny dosáhneme, pokud máme 141 hlasů poslanců a senátorů. Pokud se nemýlím, levice má ve sněmovně 82 hlasů, takže i kdyby v Senátu ovládala dalších 41 křesel, bude to 123 hlasů. A 141 mínus 123 je 18, to je rozdíl, který by chyběl jakémukoliv kandidátovi levice, ať už by se jmenoval Miloš Zeman nebo Vladimír Špidla. Jiří Paroubek do funkce prezidenta kandidovat nechce a nebude," zareagoval pro ParlamentníListy.cz bývalý předseda ČSSD.

Nečas prý opět nezklamal

Nečas prý opět svého předvolebního rivala číslo jedna nezklamal. „V prvním zátěžovém testu po volbách opět neprošel. Politik a premiér by měl vystupovat rozvážně, pan Nečas předvedl ukázkovou hysterii," dodal Paroubek.

Paroubek tak opět zopakoval, že s prezidentskou funkcí nepočítá. Médii proběhlo již několik zpráv, kde všude by mohl najít uplatnění po svém odchodu z čela ČSSD, někteří odborníci i členové ČSSD pak očekávají jeho velký comeback. Často jmenovaná je právě Paroubkova prezidentská ambice, kterou ale on sám popírá. V současnosti se kromě výkonu poslanecké funkce věnuje i publicistické tvorbě na webu Vaševěc.cz, který sám označuje jako platformu pro levicově orientované autory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…