Kandidátka na starostku Mohelnice má strach, že ji zastřelí Véčkař

21.10.2010 13:05

Nevídaný spád nabralo povolební handrkování o rozdělení moci v Mohelnici na Šumpersku. Kandidátka na starostku desetitisícového města Jana Zwyrtek Hamplová (Nezávislí) tvrdí, že jí zástupce mohelnických Věcí veřejných Martin Vaňourek vyhrožuje zastřelením, a kvůli obavám o svůj život kontaktovala policii.

Kandidátka na starostku Mohelnice má strach, že ji zastřelí Véčkař

Údajný budoucí vrah se nařčení směje a na setkání s vyšetřujícími orgány se těší.

Podle Hamplové došlo k výhrůžkám v poslední SMS zprávě, kterých si ve středu 20. října večer vyměnila s Vaňourkem několik. Zpráva ve znění: „Jasně, máme noční střelby a máme super terče - jednu kandidátku," je prý nátlakem, který má vítězku mohelnických komunálních voleb odradit od snahy dohodnout ve městě koalici za účasti Nezávislých. Ti sice získali nejvíc zastupitelských mandátů, ale v tuto chvíli nemají jisté vůbec nic.

„Mne text SMS neskutečně zaskočil, a protože jednání o koalici jsou velmi napjatá právě kvůli působení zástupců Věcí veřejných na mohelnické scéně, musím přiznat, že mi nebylo dobře po těle. Už v minulosti jsem čelila vážným výhrůžkám, v prvních volbách v roce 1998 mne dokonce hlídala policie," řekla k večernímu incidentu Jana Zwyrtek Hamplová, která po poradě s blízkými podala kvůli údajnému vyhrožování oznámení orgánům činným v trestním řízení. Jak uvedla, motiv zastrašování pramení ze snahy Věcí veřejných dosadit svého člověka na místo starosty a ona je tou překážkou, kterou je potřeba odstranit.

Byl tam smajlík, hájí se Vaňourek

Šéf Věcí veřejných v Mohelnici Martin Vaňourek má za to, že obvinění z vyhrožování zastřelením je snahou Hamplové o větší mediální zviditelnění, protože se jí nedaří dohodnout se s ostatními politickými partnery. Celou věc přirovnal k přísloví o hynoucí kobyle, která kolem sebe nejvíc kope. „Na setkání s policií se opravdu těším. Je s podivem, že takovéhle trestní oznámení je schopná podat advokátka, to podle mně vypovídá leccos o její soudnosti. Na konci té zprávy byl symbol smajlíka, který snad dnes každý chápe jako zlehčení předchozích slov," vysvětluje Martin Vaňourek (VV).

Hamplová podle něj neunesla, že s ní Věci veřejné se ziskem dvou zastupitelských křesel hned po oznámení výsledků odmítly spolupracovat. „Jednání se vedou, ale výsledek zatím žádný není. Za nás mohu říct, že s Nezávislými spolupracovat nebudeme a pokud tak učiní i ostatní politické subjekty, které získaly mandáty, je možné sestavit většinovou koalici i bez jejich účasti," podotknul Vaňourek.

Kandidátka mohelnických Nezávislých získala v komunálních volbách 7 mandátů a její první dáma absolutně nejvyšší počet hlasů. Po dlouholeté vládě zcela propadla ODS, která nasadila jako jedničku bývalého starostu Kavříka, souzeného za nezákonné nakládání s městským majetkem. Neuspěla ani sociální demokracie.

Více:

Těžká rána pro ODS v Mohelnici, souzený Kavřík jde od válu 

Foto: hnutinezavisli.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Kočárek

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…