Hvězda Rudého práva a "slavný" Dienstbier. Paroubek píše o Praze

27.10.2010 18:23

Zisk 17,9 procenta hlasů, který se podařil v nedávných pražských komunálních volbách ČSSD pod vedením Jiřího Dienstbiera mladšího, nepovažuje expředseda partaje Jiří Paroubek za žádný úspěch.

Hvězda Rudého práva a "slavný"  Dienstbier. Paroubek píše o Praze

Bývalý šéf ČSSD Jiří Paroubek se pozastavuje nad tím, že stále čte o historickém úspěchu Jiřího Dienstbiera ml. ve volbách do ZHMP se 17,9 procenta hlasů pro ČSSD. „Protože to novinářští šmokové typu A. Mitrofanova stále opakují, tak jsem tomu téměř uvěřil i já," přiznává nyní už jen poslanec s tím, že mu to nedalo a podíval se na volební výsledek ČSSD v Praze v roce 1998, a ten činil do ZHMP 18 procent.

„Byla to také hra malých čísel, nikdo z těch, kdo jsme kandidovali, z toho tehdy nedělal drama a už vůbec ne vítězství. Spíše jsme se styděli, že je to tak málo," napsal Jiří Paroubek v textu "Protagonisté Rádia Jerevan - Mitrofanov + Páral"  zveřejněném na portálu Vaševěc.cz. Dodal, že podobný výsledek není důvodem pro jakýkoli Dienstbierův nárok na šéfa pražské ČSSD.

Ať si Paroubek píše svoje

Sám volební lídr Dienstbier se Paroubkovým textem necítí dotčen. "Já výroky pana Paroubka fakt komentovat nechci a nebudu. Může si říkat co chce a já jeho názor respektuji, respektive musím respektovat," sdělil redakci.

Na Paroubkových výrocích dále zaujme to, jak má neustále potřebu válčit s komentátorem Alexandrem Mitrofanovem a jeho domovským deníkem Právo. Už mnohokrát na list slovně zaútočil a v minulém roce Právo zkritizoval, že ho navzdory "grandióznímu vítězství" ČSSD v krajských volbách už pět měsíců nepožádalo o rozhovor.

„Nechci pana Paroubka vůbec komentovat," reagoval pro ParlamentníListy.cz komentátor Mitrofanov. „Nechci dělat jemu ani jeho webu žádnou reklamu. On si píše svoje, já taky, navíc o něm napíšu tak maximálně jednou za rok," odmítá se novinář jakkoli vyjádřit k útoku bývalého předsedy sociální demokracie.

Zobat z ruky neměli v Právu zapotřebí

„Paroubek tím nic nezíská, když útočí na novináře, navíc známého a úspěšného," tvrdí pro ParlamentníListy.cz lektor VŠE a bývalý ředitel Asociace reklamních agentur Jiří Mikeš. „To je věc Paroubkovy ješitnosti, on by měl na sobě zapracovat, aby nebyl v jednání tak útočný, ale naučil se s novináři spolupracovat," poznamenává mediální odborník.

Nepřijde mu nic divného na faktu, že deník vnímaný jako levicově orientovaný má s druhdy nejvlivnějším levicovým politikem dlouhodobé problémy. „Právo, to nejsou Haló noviny, to je seriózní český deník, podle mě s Hospodářskými novinami nejlepší u nás. A ti neměli zapotřebí Paroubkovi zobat z ruky, nebo si před ním klekat na kolena. Naopak on se k nim měl chovat jinak," odhaluje Mikeš možné příčiny vzájemné antipatie politika a redaktorů deníku.

Šmok Páral

„Další novinářský šmok, někdejší hvězda Rudého práva, dnes šéfredaktor Eura Páral pouští svou fantazii na špacír," vrhnul se bývalý šéf sociálních demokratů na dalšího z novinářů, který negativně okomentoval dobu Paroubkova působení na pražském magistrátu.

„Bylo by dobré, aby p. Páral uvedl alespoň jeden jediný případ korupce na pražské radnici v letech 1998 - 2004, kdy jsem byl náměstkem primátora pro finance, do kterého bych byl namočen," dodal k tomu Jiří Paroubek.

Klaus je trapný

V závěru textu Paroubek zkritizoval i prezidenta republiky Václava Klause za tvrzení pro deník Právo, že se sociální demokracii po Paroubkově odhodu odlehčilo. „ Je nehodné hlavy státu se snažit vyvolávat takto trapné osobní spory," napsal Jiří Paroubek a doplnil, že současná nečasovská ODS, kterou prezident staví na piedestal, „zažila ve volbách strašlivou porážku".

„A politický konec Klausova chráněnce Nečase se tak přiblíží... A že ODS umí svého lídra vyměnit jako ponožky, tedy velmi rychle, o tom vůbec nepochybuji," uzavřel Jiří Paroubek.

Čtěte také:
Rozpočet by mohl být ještě horší, pochválil Paroubek Kalouska
Velká koalice nemůže být sprosté slovo, říká Drobil
Paroubek: Jde Právu opravdu o svobodu?

reklama

autor: Jiří Hroník

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…