Věci veřejné podpoří vyšší daň ze solární elektřiny

09.11.2010 13:16

Věci veřejné (VV) hodlají podpořit 26procentní daň na elektřinu ze slunečních elektráren o výkonu nad 30 kilowatt. Poslanci v úterý rozhodnou o předloze omezující podporu solárních elektráren. VV budou požadovat, aby tato srážková daň byla daňově uznatelným nákladem.

Věci veřejné podpoří vyšší daň ze solární elektřiny

Poslanec Michal Babák ustoupil od návrhu, podle kterého by se zákon vrátil do druhého čtení a daň by se snížila na 22 procent. Klub VV podpořil daň ve výši 26 procent, která ovšem půjde odečíst z daňového základu.

Podle Babáka jde o dohodu s ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09) a ministrem průmyslu a obchodu Martinem Kocourkem (ODS).

26 procent po tři roky

„Přichystáme novelu zákona o dani z příjmu, který bude řešit uznatelnost nákladů odvodu. Budeme mít podporu koaličních partnerů," řekl Babák ČTK. Podle místopředsedy VV Jaroslava Škarky budou poslanci v úterý hlasovat pro novelu závazně.

Daň 26 procent bude platit tři roky. Novela také zdaňuje 32 procenty bezplatné emisní povolenky a zvyšuje poplatky za zábor zemědělské půdy pro výstavbu slunečních elektráren.

Související:

Solární elektrárny se zdaní. Celými 26 procenty

Bojuje proti solárním elektrárnám, sám na nich ale vydělává 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

7:10 Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

Umělec David Černý se v debatě o svém nejnovějším díle „motýlů“, visících nad pražskými ulicemi, dov…