Paroubek se děsí: Tůma primátorem? Rozhodoval by Kalousek-Háva

13.11.2010 20:43

Poslanec Jiří Paroubek (ČSSD) hovořil v pořadu Pressklub o vznikající koalici na pražském magistrátu. Komentoval přípravu kandidátů na nového předsedu ČSSD a objasnil své plány do budoucna.

Paroubek se děsí: Tůma primátorem? Rozhodoval by Kalousek-Háva

Podle Jiřího Paroubka není rozdíl mezi ODS bez lidí, kteří dříve seděli v radě, a TOP 09, kde by místo Zdeňka Tůmy rozhodovalo duo šibalů zbrojař Richard Háva a ministr financí Miroslav Kalousek.

Vyjednávacímu týmu ČSSD doporučuje, aby se snažil uplatnit co nejvíce ze svého programu. Potom bude jedno, jestli jeho strana půjde do koalice s ODS nebo s TOP 09.

Volba nového lídra ČSSD

K rivalitě dvou největších adeptů na předsedu ČSSD Paroubek objasňuje: „Rozdělení na dva tábory ve straně je velmi zjednodušené. Třetí tábor lidí jsou ti, kteří vyčkávají. Já bych ani jednoho teď nevolil, protože vize ani jednoho z nich není dobrá," prohlásil Paroubek o Bohuslavu Sobotkovi a Michalu Haškovi. V jejich programových vizích, které oba tento týden zveřejnili, mu chybí především mezinárodní rozměr.

Následně vyloučil, že by byl v současné době rozhodnutý kandidovat na předsedu on sám. Podle Paroubka není potřeba někoho, kdo by fungoval jako krizový manažer. A vzpomněl si na dobu před volbami v roce 2006, kdy jako předseda přebíral stranu s volebními preferencemi kolem deseti procent.

Paroubek a budoucnost

„Chci se věnovat webu Vaševěc.cz. Připravuji také dvě knihy na vydání. Chystám se na akademickou půdu do zahraničí. Na prvním místě se chci věnovat rodině, která byla dřív až na druhém místě," říká o svých plánech na budoucnost. Přitom odmítl specifikovat, jaká zahraniční škola si ho jako přednášejícího pozvala.

"Víte, v této zemi je spousta (v uvozovkách) přejících lidí," vysvětlil v Pressklubu Frekvence 1 Paroubek s tím, že by se nechtěl dočkat hodnocení své osoby, zda má či nemá kvalifikaci jít na konkrétní školu přednášet. 

##MINIPAS 221##


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…