Kmentová natáčela provokativní video. A lidovci ji vystěhovali

18.11.2010 7:46

Lucii Kmentovou z KDU-ČSL vyhodilo vedení strany z budovy Paláce Charitas. Oficiálním důvodem je sporák, který údajně zapomněla vypnout. Podle Kmentové za vyhazovem stojí rozpory s vedením lidovců.

Kmentová natáčela provokativní video. A lidovci ji vystěhovali

Jak už ParlamentníListy.cz minulý týden informovaly, mladá členka KDU-ČSL Lucie Kmentová se pustila do natáčení kontroverzního videa, kterým chtěla ukázat především spolustraníkům, co si lidé o straně křesťanských demokratů myslí. Od vedení lidovců si ale vysloužila vyhazov z Paláce Charitas.

Rozpory se staršími 

Členky a podporovatelky KDU-ČSL začaly propagovat svoji stranu a rády by v jejím čele viděly nové osobnosti. Podle Lucie Kmentové může staré vedení stranu zcela pohřbít.

"Nejsem nadšený, když je konzervativní strana zmiňována v souvislosti s bulvárním tiskem. Nejsem toho příznivcem a nemyslím, že je to to pravé ořechové," řekl serveru Lidovky.cz generální sekretář strany Pavel Hořava v narážce na další nápad Kmentové, o němž server ParlamentníListy.cz rovněž informoval jako první. A to - nafocení svůdného kalendáře s mladými straničkami.

Související: 


Lidoveckým špičkám se nelíbí členkami prosazované omlazení vedení. Dámy daly najevo, že například úřadující předsedkyni strany Michaelu Šojdrovou si ve vedení nepřejí. Šojdrová se o post šéfky ucházet nechtěla, ale po úspěchu lidovců v senátních a komunálních volbách změnila názor.

Vyhazov kvůli sporáku

Kmentová považuje názorové neshody za důvod svého vystěhování z Paláce Charitas, sídla KDU-ČSL. Hořava ale vyloučil, že by to souviselo s její iniciativou. „Důvodem je porušení bezpečnostních předpisů," dodal.

„Podle nich jsem to byla já, kdo nevypnul sporák ve společné kuchyni. Přitom jsem v Praze nebyla. To je důvod, proč se musím stěhovat, jedná se jen o záminku. Ale už jsem si našla jiné bydlení, nechci být součástí nějaké politické hry," vysvětluje Kmentová.

Nandali nám to Ostraváci

Skupina kolem Lucie Kmentové točila video v Praze, Brně a Ostravě. Reportérky se ptaly lidí ve městech, co je napadne, když se řekne „lidovec".

„V Praze si lidé dělali spíše legraci a smáli se. V Brně se potvrdilo, že tam máme dost voličů, takže odpovědi byly většinou pozitivní. Ale Ostraváci si nebrali servítky a pěkně nám to nandali," popsala Kmentová serveru Lidovky.cz průběh natáčení.


Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…