Kubera: Stačí mi drobně nad padesát procent

18.11.2010 14:23

Svůj svérázný humor potvrdil senátor a primátor Teplic Kubera v rozhovoru pro týdeník Reflex. Uvedl, že nepotřebuje, aby ho měli všichni rádi, prý mu postačí těch drobně nad padesát procent.

Kubera: Stačí mi drobně nad padesát procent

Až neuvěřitelné přízni se v Teplicích těší primátor i senátor Jaroslav Kubera. Potvrdilo se to minulý měsíc v komunálních volbách, které ho už popáté vynesly do čela města. „Nejsem od toho, aby mě měli všichni rádi. Mně stačí těch drobně nad padesát procent. Neznám nikoho, koho by měli rádi všichni, důležité je jen udržet přijatelný poměr," tvrdí Kubera v rozhovoru pro týdeník Reflex.

A to se mu daří náramně. V době, kdy ODS téměř všude ztrácela, jím vedená kandidátka získala sedmnáct křesel ve třiatřicetičlenném zastupitelstvu, tedy právě oněch drobně nad padesát procent. Je oslavován třeba proto, že Teplice nemají vůbec žádný dluh. „Všichni kolem nás mluví o příjmech, ale on je život přece o výdajích," říká Kubera s tím, že komunální politikové jsou slabí, že nevydrží tlak a populismu podlehnou.

Dražby vyloučily z privatizace různé druhy kamarádšoftů

Primátor si pochvaluje komunální politiku z let 1990 až 1994, protože do ní vstoupili lidé s ideály. „Pak se postupně dostával byznys do komunálu a přibylo problémů. Pozemek, jenž není stavební, se dá lacino koupit, pak někde zatlačit a hodně dobře ho prodat. Proto jsem tady, v Teplicích, všechno privatizoval v dražbách. Tím jsem vyloučil nejrůznější druhy kamarádšoftů," podotýká Kubera.

Pochvalu si od svých spoluobčanů vysloužil i za to, jak si na Teplicku poradili s německými kunčafty prostitutek, které dávali na web a tam je mohly dohledat jejich manželky. „To jsme investovali asi milion korun na kamery. A když německá máma viděla registrační značku auta svého táty stát u podniku s neónem nahého děvčete, nebylo s ní asi doma možné mluvit o služební cestě," chválí senátor tehdejší nápad.

Primátorův pes se na rozdíl od Paroubkova z procházky zaprášený nevrací

V jeho teplickém rajonu se usadil i bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek, kterého však s výjimkou volební kampaně nepotkal. „Paroubek v ní říkal, že je to tu strašný, ale vlastně se mu to tady ve skutečnosti asi líbí. Akorát paní Petra Paroubková říkala, že jejich pejsek, když se vrátí z procházky, má vždycky nožičky od prachu, jak je to tu špinavé," usmívá se Kubera s tím, že když on jde se svým psem na procházku, tak nožičky od prachu nemá.

K věci:

Kubera: Nechci, aby se kvůli vtipům o Cikánech zavíralo do vězení 

Kubera rozesmál Moravce. Teplice jsou boží, zdůrazňoval 

Kritik Bruselu Kubera antibyrokratem roku? Konečně, zaradoval se 

Foto: Kubera.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…