Je dávno po volbách. Ale v Praze 1 kmotři dodělávají práci

24.11.2010 22:06

Slova o očistě ODS před komunálními volbami se více než měsíc po nich ukazují jako lichá. Staré tváře destruují metropoli do poslední chvíle, tvrdí Viliam Buchert v komentáři pro Reflex.cz.

Je dávno po volbách. Ale v Praze 1 kmotři dodělávají práci

To bylo před komunálními volbami i po nich řečí, jak se ODS, která dvacet let vládne v Praze a většinou i v jejích městských částech, očišťuje, jak nastupují nové tváře. „Jenže staré tváře destruují metropoli do poslední chvíle. Příkladem je Praha 1," uvádí Viliam Buchert v komentáři pro Reflex.cz, že staří kmotři „dodělávají" svoji práci, protože nové zastupitelstvo první městské části se poprvé sejde 30. listopadu.

V té souvislosti připomíná, že v posledních týdnech vedení radnice Prahy 1 v čele s Filipem Dvořákem minimálně devětkrát změnilo nájmy na dobu určitou a mnohdy prodloužilo smlouvy až do roku 2018. „Například i pro galerii Olgy Dvořákové, což je manželka dosluhujícího starosty. Když se někdo dobře „narodí" jako paní Dvořáková, tak mu radnice podobné prostory i zrekonstruuje za obecní peníze. Stalo se a stálo to šest až sedm miliónů," poznamenává Buchert.

Arbitráž se Severní nemovitostní může městskou část připravit o miliardu

Před předáním moci radnice Prahy 1 ještě stihla sebrat investiční peníze několika základním školám (na klimatizaci, sociální zařízení, hřiště či vytápění) a dala je na „rekonstrukce datových sítí ve školních zařízeních". To dělá přes tři milióny. „Přes IT se totiž dají dobře vydolovat peníze. To se ví v každé firmě," vysvětluje komentátor krok odcházejícího vedení Prahy 1.

Výčet hříchů kmotrů z Prahy 1 je ale téměř nekonečný. Před několika lety měla tato městská část k dispozici tři miliardy z různých privatizací, teď z nich už zbylo jen kolem 700 milionů korun. Navíc příští týden se u arbitráže rozhodne o sporu, který vede společnost Severní nemovitostní s Prahou 1 o miliardu korun.

Na radnici Prahy 1 vždy byli mistři v zametání pod koberec

„Pokud uspěje, bude tato městská část v podstatě ´vytunelována´. Přitom kvůli půdním vestavbám už tato část metropole přišla ve sporech o stamilióny kvůli špatně sepsaným a nevýhodným smlouvám," upozorňuje Buchert, který ale příliš nevěří tomu, že by nové vedení dokázalo své předchůdce pohnat k trestní odpovědnosti, protože zatím byla většina podobných záležitostí v Praze 1 zametena pod koberec.

K věci:

Zastupitelé Prahy 1 budou jednat o odvolání starosty 

Cynismus VV: Starostou zvolit nejhoršího a těžit z pohromy 

Úplatky? Každou obálku posuzuje 21 lidí, brání se Dvořák 

Foto: praha1.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…