V TOPce se vyhazovalo za "randění" s komunisty. Výstrahy nepomohly

29.11.2010 7:24

Se zrádci zatočíme, říkal už před časem předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg i jeho zástupce, místopředseda Miroslav Kalousek. A Jihočeská organizace nyní vyloučila dva členy a dokonce zrušila místní organizaci v Českých Budějovicích. Ta měla 120 členů.

V TOPce se vyhazovalo za "randění" s komunisty. Výstrahy nepomohly

Důvodem je prý zrada a podivné chování některých členů Topky.

Člen volyňské organizace Martin Červený byl vyloučen za účast v městské koalici s KSČM,  předsedkyně českobudějovické organizace Barbora Lišková za bezdůvodné vyškrtnutí jednoho kandidáta z kandidátky pro komunální volby.

„Takto rozhodl výbor a tyto lidi vyloučil, neboť se nezachovali správně, v podstatě zradili stranu, i přesto, že na to byli upozorňováni," řekl místopředseda krajského výboru a poslanec Zdeněk Bezecný.

Zásadního pochybení se dopustila Barbora Lišková, která bez konzultací a informací výboru bezdůvodně vyškrtla Jiřího Kořínka z kandidátní listiny do českobudějovického zastupitelstva. Tento člověk byl přitom ještě půl hodiny před ukončením registrace na pátém místě kandidátky.

S komunisty nikdy

Martin Červený byl vyloučen za to, že vstoupil do radniční koalice ve Volyni s KSČM. „Jednal jménem TOP 09 bez konzultace s místním i regionálním výborem strany. Na opakovanou výzvu regionálního výboru Strakonice odmítl z koalice vystoupit. Jednalo se o jasné porušení stanov a usnesení strany, že ten, kdo bude v koalici s KSČM bude vyloučen," uvedl krajský manažer strany Jiří Žižka.

Už před komunálními volbami zrušilo vedení TOP 09 libereckou organizaci. Zmocněnec strany tam bez jejího vědomí vyškrtl tři své rivaly z kandidátky pro obecní volby, včetně lídra Luďka Nečesaného. TOP 09 pak stáhla všechny své kandidáty a voleb v Liberci se nezúčastnila.

V Českých Budějovicích by buňka měla být obnovena, avšak členové budou znovu prověřování, a pokud měli v minulosti nějaký „škraloup", patrně dopadnou stejně, jako dva dnes již bývalí členové.

Uvnitř strany se hovoří o velkých tlacích, hlavně ze strany vedení a jisté „msty" za ne zrovna skvělé výsledky v komunálních volbách napříč republikou.

Více:
TOP 09 zrušila budějovickou buňku 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…