Nelez mezi lidi, nebo dostaneš přes hubu, píší Janu Krausovi

28.11.2010 21:12

Od páteční Show Jana Krause na televizi Prima, o níž jsme o víkendu několikrát informovali, čelí její moderátor tvrdým útokům internetových diskutérů.

Nelez mezi lidi, nebo dostaneš přes hubu, píší Janu Krausovi

"Většina voličů si nemyslí to, co předvedl Kraus," "Proč se Kraus neodstěhuje do Izraele? Tam určitě nebudou politici dělat prasárny. Jako moderátor si dovoluje k hostům přespříliš. Chtělo by to, aby mu už konečně někdo dal přes rypák!!! Slovně." "Prima by měla přehodnotit, co je zábavný pořad a co už hraničí s nevkusem. Krause by měla nechat válet se pod stolem s Mattoni - na víc už ten ubožák asi nemá. Je za zenitem a chce to změnu."

K VĚCI:

"Jane Krausi, ještě dnes mám v obýváku smrad. Ne z toho, jak jste vyhořel, ale z vašich sprostých urážek, napadání, útoků a vulgarit, které charakterizují váš pořad, " "Kraus mně pěkně naštval, byl agresivní, až sprostý, hodně machruje a ztrácí diváky," "Nelez mezi lidi, Krausi, ať nedostaneš po hubě!" "Kdybyste se skutečně takhle cpal do lidí, jak to děláte, v hospodě, dostanete přes tlamu, ani byste nevěděl, odkaď přišla. Lidi, i když je nemáte rád, jsou pořád lidi. Vy mezi obyčejné lidi nechoďte, ať nedopadnete špatně, pane moderátore." To byl jen zlomek z několika stovek reakcí, které doslova a do písmene zavalily moderátora Jana Krause po rozhovoru, který se odehrál v rámci jeho show na televizi Prima.


Stovky diskutujících také na ParlamentníchListech.cz:


Kraus v ní velmi tvrdě zpovídal zastupitele za ČSSD Karla Březinu, hlavně pak témata týkající se koaliční smlouvy mezi občanskými a sociálními demokraty v Praze. "Je to prasárna," uvedl moderátor směrem ke svému hostovi hned několikrát během vzájemné konverzace.

Vulgární a často útočné příspěvky však podle oslovených odborníků nejsou ničím výjimečným. Jak ParlamentnímListům.cz sdělil analytik Břetislav Polách, šlo o tradiční českou, "mírně hospodskou debatu, kde každý řekl, co měl na jazyku. Krausovi tak oponovali v jeho vlastním stylu," uvedl.

Za vulgárními a urážlivými příspěvky mohou být podle dalšího odborníka pod rouškou anonymity často schováni třeba i slušní lidé. "Takový člověk ví, že nemůže být odhalen. A když - tak složitě," poznamenal k problematice nevhodných příspěvků na internetových diskuzích psycholog Jeroným Klimeš.

Šéf pražské ODS na adresu Jana Krause dokonce v SMS zprávě zaslané ParlamentnímListům.cz připustil, že: "Pan Kraus se ve svém pořadu choval jako tukan obrovský. Tedy jako elitní a s obdivem pozorovaný, nicméně nafoukaný a zpupný pták. Svým pravdoláskovským, aktivistickým a tendenčním pojetím mi připomněl, že za svobodu a demokracii v naší zemi, včetně té zastupitelské, je třeba i dvacet let po pádu komunismu stále bojovat."


Hosté pátečního pořadu Show Jana Krause, zastupitel za ČSSD Karel Březina, herečka Kateřina Macháčková a majitelka psího pekařství Drahoslava Venclovská:


Televize Prima jakékoli pochybení na straně svého předního showmana neviděla. Na výtky stanice nereagovala ani tiskovou zprávou. Žádnou polemiku nad kritikou svého výkonu během soboty nekomentoval ani samotný moderátor Jan Kraus.

Zajímavé je, že kromě zpravodajských serverů iDnes.cz, ParlamentníListy.cz a Blesku.cz se internetová komunita o páteční vystoupení nezajímala. V tichosti celou událost přešly jak oficiální facebookové profily Show Jana Krause, tak i regionální a celostátní prezentace občanských a sociálních demokratů. Zcela "mrtvá" a bez jakýchkoli příspěvků zůstala překvapivě i stránka televize Prima. Na Facebooku mlčeli také jindy výřeční Karel Březina a Boris Šťastný.

Žádný příspěvek na zdi se neobjevil ani u dalších předních, pražských politických jmen ODS a ČSSD, jako je Jiří Dienstbier, Jan Kalousek, Dalibor Mlejnský, Miroslav Poche, Andrea Vlásenková, Rudolf Blažek, Pavel Klega, Pavel Bém, Milan Richter, Petr Hulinský anebo Bohuslav Svoboda. Výjimkou v aktivitě na sociální síti byl pouze David Vodrážka. Ten se však nevyjadřoval k médiím, ale ke svému zvolení starostou Prahy 13. "Děkuji všem kolegům a spolupracovníkům. Těším se na další spolupráci a věřím, že další 4 roky budeme pomáhat měnit naše město k lepšímu..." uvedl Vodrážka doslova.


Show Jana Krause:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …