Macek se směje Havlovi: S koalicí to má jaksi popletené

29.11.2010 10:18

V pravidelné glose se bývalý politik Macek pozastavuje nad tím, že bývalá hlava státu přidala svůj podpis pod výzvu proti vzniku velké koalice v Praze. A bez povšimnutí nenechal ani čerstvé výroky ministra vnitra Johna.

Macek se směje Havlovi: S koalicí to má jaksi popletené

Svoji pondělní glosu zahájil bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek tím, že se pozastavil nad podpisem bývalého prezidenta Václava Havla pod výzvou proti vzniku velké koalice. „Má to jaksi popletené, ne? Vždyť přece velká koalice, tedy koalice největší pravicové a největší levicové strany (dle volebních výsledků), tedy koalice TOP 09 a ČSSD, nakonec nevznikla a nevznikne," baví se Macek na Havlův účet.

Pobavilo ho i to, když slyšel, že po ministrovi vnitra Radku Johnovi prý půjdou novináři, najatí „kmotry", kteří se bojí jeho chystaných razantních protikorupčních opatřeních. „No, nevím, nevím, ale zdá se mi, že mnohem klidnější by naopak mohli být, kdyby John se svými dosavadními výkony zůstal na vnitru co nejdéle," domnívá se Macek.

Útočit by se nemělo na panely, ale odkývávače všelijakých dotací

Za nepochopitelnou považuje zprávu, že někdo prý rozbíjí elektrovoltaické panely, jako kdyby ty za něco mohly! „Politicky zničit by se přece měli všichni ti odkývávači všelijakých dotací! Tam je příčina, panely jsou jen následkem!" ukázal bývalý politik, jakým směrem by se zloba nespokojenců měla správně obrátit.

Za úsměvné považuje i dvě informace ze zdravotnictví. Jednak tu, že Stanislav Fiala z Asociace českých a moravských prohlásil, že nemocnicím začnou docházet peníze už v polovině roku, když se jim paušální úhrada sníží o dvě procenta. A také to, že u nás je na 1000 obyvatel víc než pět nemocničních lůžek, zatímco ve Švýcarsku 3,3 a v Dánsku 3,0. „Je proto ve Švýcarsku nebo v Dánsku o tolik horší nemocniční péče?" ptá se Macek.

K věci:

Macek: Neobvyklá pražská koalice? Naopak, velká nuda 

Macek (ODS): Zrušte Bartákovo místo, je zbytečné 

Mackovy glosy: Bárta bez řidičáku a Nečas objevitel 

Foto: viditelny-macek.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…