Kalousek: Věřím, že Nečas bude pražským kmotrům odolávat

30.11.2010 11:34

Místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek zmínil, že bude Nečasovi pomáhat v boji proti „kmotrovské vůli“ ODS a ČSSD. Dění v Praze a dnešní demonstraci přitom Kalousek neodsoudil, je podle něj pouze „projevem občanské neposlušnosti.“

Kalousek: Věřím, že Nečas bude pražským kmotrům odolávat

Miroslav Kalousek v rozhovoru pro Českou televizi zmínil, že politiku v Praze bude TOP 09 ovlivňovat prostřednictvím svých 26 zastupitelů.

„Dění v Praze a dnešní demonstrace je projevem občanské neposlušnosti. Já ale vnímám, že už potřetí bylo jednání pražského zastupitelstva přerušeno na dvacet minut. Pražské občany ale můžeme těžko kárat za to, co na magistrátu předvádějí. Je to jejich svobodná vůle, koho chtějí podporovat," řekl Kalousek.

Také prý vnímá, že koalice ODS a ČSSD není v Praze jedinou a je i v mnoha městech ČR.

„Nemám právo ale hovořit za pražskou TOP 09. Jedno místo v radě v tomto kmotrovském kartelu ale TOP 09 nechce a ani mít nemůže. Chceme však kontrolní funkci, kontrolní výbor. Proto by měla mít TOP 09 ve výboru svého předsedu," uvedl dále Kalousek.

Podle něj je jasné, že kontrolní výbor do rukou dostane KSČM. „Je to všechno záminka pro to, jak vložit kontrolní výbor do rukou komunistům. Myslím, že ale celá tato anabáze nebude mít na komunikaci uvnitř vlády žádný vliv. Věřím, že Petr Nečas bude těmto kmotrům odolávat a může s námi v tomto počítat," dodal Kalousek a vysvětlil, že v Praze může nastat situace, kdy se bude ODS a ČSSD snažit „kmotrovskou vůli" vnucovat právě i na vládní úrovni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…