Paroubková není Moravia, Škromacha zatím nevzrušila

30.11.2010 16:51

Dlouho očekávaná kniha Petry Paroubkové konečně spatřila, alespoň částečně, světlo světa. Titul "Tři roky po boku špičkového politika" sice trochu připomíná George Orwella, nicméně nejde o duchaplné čtení. V deníku AHA, který si koupil práva na ukázky z díla Petry Paroubkové se například dozvíme, že Ďuričko rád pil a tvrdil, že spal s Talmanovou.

Paroubková není Moravia, Škromacha zatím nevzrušila

Petra Paroubková mi kdysi sdělila, že Pozornost Alberta Moravii četla v originále. Aby se překladem neztrácely významy. Od člověka s takovými nároky by někdo těžko čekal, že skončí na hranici bulváru.

Kromě ukázek z "duchaplné" knížky se člověk může v deníku AHA dočíst například, že na Jana Krause vypadlo ňadro Lucie Bílé. Petra Paroubková v prvním díle svých ukázek z knihy vysvětluje, že Bohumír Ďuričko byl na oslavách Jiřího Paroubka nezvaným hostem.

Více o knize:
Paroubková popisuje svatbu: Jak si netvor vzal krásku

O mně žena nepíše

Vlivný místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach sice knihu Petry Paroubkové zatím nezná, ale jinak má jasno. "Mohu jen závidět. Moje žena je po mém boku už skoro třicet let a zatím žádné vzpomínky nepíše," řekl ironicky ParlamentnímListům.cz Škromach.

Bohumír Ďuričko, kontroverzní pražský podnikatel, byl odsouzen na dvanáct let do vězení za naprosto zbytečné zmaření lidského života. V restauarci Monarch prostřílel Václava Kočku mladšího. Důvodem byla obyčejná hádka.

Nevzrušila ani stranu

Kniha Petry Paroubkové zanechává většinu členů ČSSD chladnými. Většina jich mlčí, stejně jako autorka a její ideový vůdce.

Jeden z mála lidí, kteří mají na Paroubkové literární dílo nějaký názor je Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje. "Kniha Petry Paroubkové mě nezajímá. Teď právě čtu knihu, tedy když mám čas, Petry Soukupové K moři a myslím, že je to zajímavější četba," řekl Zimola.

Není bez zajímavosti, že Paroubek ani další oslovení členové ČSSD na dotaz zaslaný sms zprávou nereagovali.

"Já jsme to četl, ale nechci se k tomu vyjadřovat. Musel bych použít slova, kterými mluvím jen v hospodě," říká mediální odborník.

Související:

Paroubková o vrahovi: Vnucoval se, opíjel a mluvil o Talmanové
Paroubková dopisuje knihu. Kalousek ji nekoupí, rodina musí šetřit
Paroubka přivezla do televize manželka. Zbrusu novým fordem
Kočka není "Paroubkův kámoš", protestuje ČSSD proti textu Blesku 

Ilustrační foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tom

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…