Nenávist v ČSSD: Paroubková odhalila, kdo všechno podrazil Jiřího

01.12.2010 13:19

AKTUALIZOVÁNO Soudě podle množství ukázek z knihy Petry Paroubkové, jimiž média častují čtenáře, bude o dílko manželky bývalého předsedy ČSSD velký zájem. V ukázce z webu Reflex.cz si autorka nebrala žádné servítky při charakteristice bývalého volebního manažera Tvrdíka.

Nenávist v ČSSD: Paroubková odhalila, kdo všechno podrazil Jiřího

Po volebním Pyrrhově vítězství sociální demokracie v květnových parlamentních volbách panovalo v táboře ČSSD velké zklamání. „Na chvíli jsem souhlasila s B. Sobotkou, že by Jirka měl rezignovat v jiný den než ti ostatní předsedové, ale vzápětí mě to přešlo. Nikdo mi nebyl schopen odpovědět na jednoduchou otázku, kdo za ním bude stát," vzpomíná Paroubková.

„Neodpověděli, zamluvili to. Tak jsem se zeptala podruhé s tím, že poprvé mi neodpověděli. Zase nic. Jen prázdné řeči. Jen Zdeněk (Škromach) se na mne podíval a v tu chvíli jsme si rozuměli i beze slov. Roman Onderka mi sice poslal sms ´co by Jiří opravdu chtěl?‘, ale dnes vím, že to bylo jen prázdné gesto," domnívá se manželka bývalého šéfa ČSSD.

Vybavuje si i volebního manažera Jaroslava Tvrdíka, jak několikrát opakoval, že s Paroubkem samozřejmě končí i on. „Jeho však nikdo nepřemlouval. A přesto zůstal. Nechci být k Jardovi hrubá ani nespravedlivá, nebylo by to fér. Mě vlastně nikdy nic špatného neudělal. Jen se k mému muži zachoval jako to zvíře, ze kterého je vepřové," opíše Paroubková několika slovy označení pro Tvrdíka.

Spontánním polibkem dala manželovi najevo, jak je na něho hrdá

Jen slova chvály má v knize pro svého muže, že vyvodil osobní zodpovědnost. „Paradoxem je, že můj drahý muž, ten bojovník za práva slabších, rezignoval v momentě, kdy vyhrál volby. Jako skutečný demokrat respektoval přání voličů a vyvodil osobní důsledky. Při vší úctě, nikdo jiný z jeho kolegů, generálů ze stejné bitvy, to neudělal," připomíná manželka expředsedy.

Vyznává se z toho, že krátce poté, co její muž veřejně rezignoval, pocítila potřebu ho chránit. „Možná se to nehodilo, ale spontánně jsem ho políbila. Byl to projev lásky a úcty. Byla jsem na něj velmi hrdá. Bylo mi smutno u srdce. Ne kvůli mně, ale kvůli němu," vysvětluje Paroubková.  

Aktéři: Buď nečetli, nebo je to nezajímá

Pranýřovaný někdejší volební manažer Jaroslav Tvrdík se k ukázce z díla zatím nedostal. "Nečetl jsem to zatím, takže by ode mě nebylo seriózní se k tomu vyjadřovat," reagoval pro ParlamentníListy.cz Tvrdík.

Kandidát na předsedu strany Michal Hašek, o kterém se Paroubková obšírně vyjádřila ve středeční ukázce uveřejněné v deníku Aha, se knihou Petry Paroubkové nemíní nijak zabývat a už vůbec ne cokoliv řešit soudní cestou.

Narozdíl od autorky, která hodlá spor kvůli karikatuře s kreslířem Štěpánem Marešem dotáhnout až do Bruselu. „Komentuji pouze to, co si komentář zaslouží. Smyšlený a vylhaný bulvár paní Paroubkové do této kategorie rozhodně nepatří. Soudit se ale nebudu, raději než právníkům a soudům dávám peníze na charitu. To bude i tento případ," řekl ParlamentnímListům.cz Hašek.

K věci:

To, co čtenář napsal Petře Paroubkové, se bojíme opsat 

Nežertujeme. Po vraždě Kočky se Paroubková bála o psa 

Paroubková o vrahovi: Vnucoval se, opíjel a mluvil o Talmanové 

Foto: Zbyněk Pecák

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…