Tajemná jednání o ekotendru: používají se šifry

01.12.2010 13:36

Vládní kabinet se v režimu utajení bude opět zabývat tendrem na likvidaci ekologických zátěží v ČR. K jednání použije třeba i šifry.

Tajemná jednání o ekotendru: používají se šifry

Vláda Petra Nečase (ODS) bude jednat o dalším postupu v obří zakázce na likvidaci zbývajících ekologických zátěží v zemi.

Kvůli předkládanému cenovému odhadu bude vláda tendr projednávat v důvěrném režimu "vyhrazené". Ten má jako jiné stupně utajení úřední náležitosti. Materiál musel být podle něho sepsán na speciálním počítači určeném právě pro utajované dokumenty. Informaci přinesl server Lidovky.cz.

Odklad za odkladem

Původní termín  30. září se několikrát odkládal. Nejprve kvůli senátním a komunálním volbám a politicky citlivým skládáním místních koalic. Poté si další čas vzal ministr životního prostředí Pavel Drobil. Ten bude do vlády předkládat vůbec první odhad, kolik by likvidace měla stát.

Zpracovává ho pro něj Česká inspekce životního prostředí a podle informací serveru by ekozakázka mohla přijít až na 40 miliard.

Právě kvůli Drobilem předkládanému cenovému odhadu bude kabinet tendr projednávat v důvěrném režimu "vyhrazené". 

Šifra mistra inspektora

Ten má jako jiné stupně utajení úřední náležitosti. Materiál musí být třeba sepsán na speciálním počítači určeném právě pro utajované dokumenty.

To však inspekce podcenila. Potřebovala proto další týden na to, aby ho na řádném počítači včetně obsáhlého souboru tabulek přepsala.

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …