Tůma v pasti. Odmítáním postů nahrává tvrzením ODS

02.12.2010 17:09

Kandidát vítězné TOP 09 na pražského primátora Zdeněk Tůma hraje do not pochybovačům, kteří o něm mluvili jako o předvolební figurce, která nepočítá s opoziční prací, uvádí iHNed.cz.

Tůma v pasti. Odmítáním postů nahrává tvrzením ODS

Kandidáta TOP 09 na pražského primátora Zdeňka Tůmu lákají občanští i sociální demokraté do vedení pražského magistrátu. Ten však odmítl místo v radě i post šéfa kontrolního výboru. „Kandidoval jsem na primátora, nikoli na pozici šéfa kontrolního výboru. Rozhodně na to ale nehodlám kašlat, čekají mě schůze zastupitelstva i práce ve výborech. Ale samozřejmě musím řešit i svou obživu a budoucnost," opakovaně vysvětluje Tůma, že zastupitelem chce zůstat.

Ale především odmítnutím místa předsedy kontrolního výboru nahrává argumentům koalice. „Když pan Tůma přijal pozici lídra, tak byly z naší strany pochybnosti, jestli je připraven přijmout i jinou opoziční roli. Teď se ukázalo, že byl pouze předvolební figurkou a nepočítá s opoziční prací, jako to dělají ostatní vyspělé strany. Chtěli jsme to ukázat veřejnosti," uvádí pro iHNed.cz šéf pražské ODS Boris Šťastný.

Kdyby Tůma odešel ze zastupitelstva hned, byl by to pro TOP 09 problém

Pokud by nyní Tůma z pražského zastupitelstva odešel, dal by oponentům za pravdu. I někteří zástupci TOP 09 přiznávají, že by to pro ně nebylo nejlepším vysvědčením. „Ještě nějakou dobu by tam měl být. Neříkám, že celou dobu, ale ještě chvíli ano. Kdyby odešel hned, byl by to pro nás problém. ODS a ČSSD právě na tohle čekají," je si jist předseda pražské TOP 09 František Laudát.

Uvnitř samotné strany se už pár týdnů spekuluje, že by se bývalý guvernér ČNB mohl dočkat vhodného místa při nejbližší rekonstrukci vlády. Nic konkrétního však vyjednáno není a změny v kabinetu nejsou na pořadu dne. „Teď vám na to nejsem schopen odpovědět. Teprve na tom začínám pracovat. A stejně mám do konce roku karanténu," odmítá Tůma odtajnit své plány.

K věci:

Hudeček (TOP 09): Zápisky z diáře vyjednávače 

Šťastný rezignoval na funkci v radě. Tůma ji odmítl 

Dejme šéfa kontrolního výboru TOP 09, vyzval Svoboda 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…